Huonekasvit

Kasveja myyntiin kirpputorille 2.0

Kuten pari viikkoa sitten kirjoitin, vein viherkasveja myyntiin Silinteri- kirpputorille Tampereella. Otin pöydän ja vaaterekin kahdeksi viikoksi ja ne maksoivat yhteensä 68€. Kasvien lisäksi myin itsetehtyjä makramee- amppeleita ja joitain vaatteita. Ilman vaaterekkiä pelkkä pöytä olisi maksanut 58€/ 2 viikkoa.

Verkkomaijat ja unelmat menivät heti ensimmäisinä päivinä.

Kasveille laitoin hinnaksi 2€ -15€ ja kasveja oli maijoista orkideoihin ja juoruista alocasia Zebrinaan. Joukossa ei ollut tällä kertaa mitään superharvinaisuuksia, vaan kesän ja syksyn mittaan kertyneitä jakopaloja ja itse ottamista pistokkaista kasvatettuja yksilöitä. Nopeimmin pöydästä hävisivät matit ja maijat.

Kasvit menivät kuin kuumille kiville ja sainkin viedä pöytään lisää kasveja jo parin päivän myynnin jälkeen. Toisen viikon alussa kävin kevyesti kastelemassa kasveja ja järjestelemässä pöytää. Yksi pikku pylvästyräkki oli kaatunut/hypännyt ruukustaan ja repsotti juuret kuivina pitkin pöytää, mutta muuten kasvit pysyivät melko hyväkuntoisina kaksi viikkoa kirpputoripöydällä.

Pieniä pylvästyräkkejäkin sain myytyä pari kappaletta.

Toisen viikon puolessa välissä laitoin loput pöydän tavarat ja kasvit 50%:n alennukseen, jonka jälkeen kaupaksi menivät oikeastaan kaikki loputkin kasvit.

Kun kävin tyhjentämässä pöydän kahden viikon jälkeen, oli kasveja enää neljä myymättä. Niitä oli jo kuivuus hieman kohdellut huonosti, joten ne olivat jonkin verran nuutuneen näköisiä. Seuraavalla kirpparimyynti- kerralla käyn kastelemassa kaksi kertaa kahden viikon aikana, sillä ilman aluslautasia olevia kasveja pystyi kastelemaan hyvin rajoitetusti ilman, että kirpparipöytä kastuu. Kasvien alle olin toki tuonut muovin ehkäisemään pöydän kosteusvaurioita. Kotiin tultuani, annoin kasveille vettä ja ne piristyivät lähes samantien.

Juorutkin kelpasivat ostajille.

Myin muutamia amppeleita, joitakin vaatteita, dvd-leffoja ja noin 45 kasvia. Myyntiä tuli melkein 300€, joten pöytävuokran jälkeen voittoa tuli hieman päälle 200€. Kokemuksena kasvien myynti kirpparilla oli todella positiivinen. Kirpparilla kasvien myynti oli paljon helpompaa, kuin myydä niitä kotoa käsin ja sopia ihmisten kanssa hakuaikoja, joten suosittelen kirpputorilla myymistä kaikille, joilla pistokkaat tai jakopalat tursuilevat ovista ja ikkunoista ja jotka haluavat niistä helposti eroon. Aion kyllä itsekin ensi vuoden puolella toteuttaa saman kirpparihommelin uudestaan, sitten kun kasveja taas kasaantuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *