Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Kasvihullut Turussa.

Jälleen kerran otimme ystävän kanssa auton alle ja lähdimme tällä kertaa päiväreissulle Turun kukkakauppoja katsastamaan. Mukaan matkalta tarrasi vaikka mitä, tarpeellista ja tarpeetonta. 😀 Auton takaluukku ja takapenkki pursuili kasveja ja muuta tavaraa, kun vihdoin päivän hämärtyessä lähdimme takaisin Tampereelle.

JÄRVISEN KAUPPAPUUTARHA

Menomatkalla pysähdyimme Järvisen kauppapuutarhalla Loimaalla Puutarhurin katu 1-3. Siellä oli valitettavasti lähinnä sellaisia kasveja, jotka jo joko omistan tai joista en ollut niin kiinnostunut. Paikka oli kuitenkin kiva ja siellä oli paljon kukkaruukkukoreja, metallisia paviljonkeja, kukkatelineitä ja kukkaruukkuja. Ystävä ostikin sieltä kukkatelineen ja itse ostin jonkin vielä tuntemattoman isolehtisen punertavan köynnösvehkan. Hinnat olivat mielestäni hieman korkeat, varsikin sisustuselementeissä.

MICCISHOP

Turussa ensimmäisenä suuntasimme Maariankadulla olevaan Miccishopiin. Kauppa enteili jo sisäänkäynnillä jotain hyvää, sillä ovesta kaikui ulos kadulle kaunis flyygelinsoitto. Kukkakaupan omistajan noin 8- vuotias poika istui soittimen penkillä ja soitti erittäin hyvin ikäisekseen. Kaupassa oli erittäin avulias asiakaspalvelu ja hinnoittelu oli keskitasoa.

Kukkakauppa oli kauniisti sisustettu ja valikoima oli todella monipuolinen niin pieneksi kivijalkakaupaksi. Myynnissä oli kasvien lisäksi ruukkuja ja sisustusesineitä, kuten kristallikruunuja ja mobileja. Myös valmiita, riippuvia lasipalloistutuksia oli tarjolla. Muutamia erikoisuuksiakin kaupasta löytyi. Itse ostin vaaleanpunaisen caladiumin, vaikka onkin syksy ja caladium saattaa mennä talvilevolle. Laitoin sen kotona lisävalon alle, toivoen, ettei se ihan vielä menisi talviunille.

FLÖR

Seuraavaksi suuntasimme Peltolan Flöriin, Kaurakatu 43:en. Olen kuullut paikasta vain pelkästään hyvää, eikä suotta. Kaupassa oli runsas viherkasvivalikoima, josta löytyi useampikin kasvi, jota en vielä omista. Mukaan tarttui pagodipuu, unelma, tummasävyinen kumipuu ja burgundinpunainen värinokkonen. Lisäksi ostin ison lasiastian, jonne ajattelin laittaa pitsilehteä.

Ulkona oli monia ihania muotoleikattuja havupuita, joita katselin ihaillen samoin kuin sisällä olleita isoja traakkipuita ja muita jättikasveja. Monesta kasvista oli tarjolla iso ja pienempi vaihtoehto. Kauppa oli siisti ja tavarat ja kasvit olivat hyvässä järjestyksessä ja nätisti esillä. Hintatso oli vähintäänkin siedettävä.

VIHERLASSILA

Viimeinen vierailukohteemme oli Viherlassila Alakyläntie 2-4:ssä. Taimimyymälän puolelta bongasin peikonpähkinäpensaan, joka oli vieläpä alennuksessa ja maksoi alle 20€. Pensaan aion istuttaa takapihalle ja ehkä saan siitä joskus peikonpähkinäpensaan oksia kasveille tuiksi… Ulkona oli taimien lisäksi myynnissä muotoleikattuja isoja havupuita, erilaisia kiviä puutarhaan, ulkoruukkuja sekä patsaita.

Vaikka olin luvannut itselleni, etten osta enää yhtään draamailevaa maijaa kotiini, mutta kuitenkin käteeni liimautui verkkomaija, jota minulla ei vielä ollut. Kasvi oli niin tuuhea, että siitä riittää jakaessa myös ystävälle yksi kasvi, kunhan vain pääsen kasveille vaihtamaan kasvupohjia.

Kaikenkaikkiaan reissu Turkuun oli onnistunut ja kodin karanteenihuone pursuilee jälleen uusia kasveja, jotka odottavat ruukunvaihtoa ja pääsyä pois karanteenista parin viikon päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *