Kukkakaupat Puutarha

Kasvimaa parvekkeelle tai vaikka katolle!

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa.

Miltä kuulostaa kasvimaa, joka tuodaan valmiiksi istutettuna keväällä kotiisi ja johon saat hoito-ohjeet viikottain puhelimeen koko kesän ajan? Taimet ovat tullessaan jo niin isoja, että satoa saa kerättyä heti kasvimaan saavuttua, eikä rikkaruohoille ole juurikaan tilaa. Kasvimaa viedään syksyllä pois lopullisen sadonkorjuun jälkeen, joten sinun pitää vain nauttia kasvimaan antimista, juurikaan mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kastella kasvimaa silloin tällöin. Säästyt mullan kantamiselta kaupasta ja tilaa ja aikaa vievältä vihannesten esikasvatushärdelliltä.

Tampereelta käsin operoiva Blokgarden tarjoaa tähän mahdollisuuden. Kasvimaita eli blokkeja toimitetaan jopa 200 km:n päähän Tampereelta, mikäli asut kauempana. Blokin koko on 60cm x 80cm ja niitä on tulossa ensi kesälle 5 erilaista. Viime kesän suosituin blokki oli Tomaatit ja yrtit-blokki. Tänä kesänä uutuutena on chili-blokki. Laatikon voi tilata myös ilman taimia ja istuttaa taimet ja/tai siemenet itse.

Blokki on väriltään erottuva kirkkaan sininen tai hyvin maastoutuva harmaanvihreä, kummin vain haluat. Osa blokkien taimista esikasvatetaan itse ja osa hankitaan biodynaamiselta Rekolan-tilalta. Blokin voi sijoittaa minne vain, missä paistaa aurinko. Blokkeja on viime kesänä ollut katoilla, parvekkeilla, kasvihuoneissa, pihoilla ja terasseilla, oikeastaan missä vain. Asiakkaina on ollut yrityksiä, yhteisöjä, yksityishenkilöitä ja kunnallisia toimijoita.

Uutuutena tälle kesälle on tarjolla myös XL- blokkia puolet pienempi musta parvekeblokki, joka mahtuu pieneenkin tilaan. Lisäksi suunnitteilla on valmiiksi yrteillä tai syötävillä kukilla täytetty 80 cm pitkä parvekelaatikko, jonka saa kiinni parvekkeen kaiteeseen tai XL-blokin laitaan lisälaatikoksi.

Jotain hauskaakin on tiedossa: Tampereen kaupunki on ennakkotilannut ensi kesäksi 20 blokkia, jotka sijoitetaan keväällä ympäri kaupunkia Blokgarden- peliksi. Laatikoita saa hoitaa ohimennessään ja satoakin saa kerätä. Hoitamisesta saa puhelinsovelluksen avulla pisteitä ja eniten alkukesästä blokkeja hoitaneet saavat blokin loppukesäksi itselleen!

https://www.blokgarden.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *