Kukkakaupat Puutarha

Kasvimaa pursuaa tyhjyyttä. Onneksi on Blokgarden.

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa.

Kirjoitettu kesällä 2020.

Jostain syystä mikään ei ole meinannut itää kasvimaalla tänä keväänä. Herneistä ensin kylvetyt olivat ilmeisesti vanhoja, jotka eivät itäneet ollenkaan, joten istutin ne kahteen kertaan ja salaattia istutin kolme kertaa. Ilmeisesti sateinen alkukevät tuhosi ensimmäiset salaatit ja yöpakkaset varmaan seuraavat. Nyt kiusana on ollut kuumuus. Yleensä tähän aikaan kesästä kasvimaa tursuilee jo niin, että saa ystävillekin jakaa salaattia muovikassi tolkulla. Nyt kasvimaa ammottaa tyhjyyttään. Vain monivuotiset rucola ja ruohosipuli ovat lähteneet kasvuun. Pieniä salaatin alkuja on vihdoin noussut pintaan, mutta satoa saa odotella vielä varmaan kolmisen viikkoa.

Jopa minttu katosi viime talvena kasvimaalta. Myös pioni ja ruskoliljat ovat todella kitukasvuisia tänä vuonna.

Onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Toukokuussahan pihalle saapui Blokgarden, jossa oli valmiiksi istutetut taimet, jotka kohta jo tarjoavat satoa. Laatikossa on mausteyrttejä, tomaattia ja pinaattia, josta saammekin kerätä jo tänään ensimmäiset salaatinlisukkeet.

Ensimmäiset tomaatit alkoivat jo kypsyä Blokgardenissa.

Blokgarden on pärjännyt aurinkoisella paikallaan hienosti, nyt on tosin joutunut kuumuuden takia kastelemaan laatikon päivittäin. Muuten laatikko on helppohoitoinen. Lannoitteetkin riittävät koko kesäksi. Tomaatit ovat pensastomaatteja, joita ei tarvitse tukea tai napsia karkulaisia ollenkaan. Helpot hoito-ohjeet ovat saapuneet ajallaan kerran viikossa puhelimeen ja taimet ovat edelleen terveen näköisiä ja kasvavat kohisten. Kaikenkaikkiaan olen ainakin täsä kohdin todella tyytyväinen hankintaani.

Blokgardenissa kasvaa muun muassa kahta eri basilikaa ja lamopinaattia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *