Puutarha

Kasvimaista alkaa nousta satoa

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa

Blokgarden on tamperelainen yritys, joka toimittaa kotiovelle liikuteltavia kasvimaita mullan, lannoitteen ja hyötykasvitaimien kera. Kasvimaat ja taimet tulevat alkukesästä ja kasvimaat haetaan pois syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Taimet saa valita oman mielen mukaan monista vaihtoehdoista. Lisäksi kasvien hoitoon saa ohjeita viikottain puhelimeen, mikäli sellaisia tarvitaan. Itselleni ohjeet ovat antaneet vapautta, kun ei ole tarvinnut miettiä, mitä seuraavaksi kasveille pitääkään tehdä.

Itselleni tuli tänä kesänä Blokgardenilta kolme kasvimaata, joihin valikoitui runsas valikoima eri kasvien taimia, kuten tomaattia, kurkkua, paprikaa, papuja, hernettä, salaattia, kehäkukkaa ja eri yrttejä. En omista kasvihuonetta ja olenkin kateellisena katsellut alkukesän ajan kasvihuoneiden omistajien satopäivityksiä. Nyt tuli kuitenkin vihdoin se hetki, kun sain kerätä jotain omista laatikoistani.

Mangoldia minulla on kaksi taimea ja ne ovat kasvaneet valtaviksi. Lehdet ovatkin hieman varjostaneet muita kasveja, joten leikkasin molemmista paljon lehtiä vanhimmista aloittaen. Myös herne oli tehnyt paljon palkoja ja sain kerättyä niitä kourallisen. Olin myös kylvänyt laatikoiden aukkopaikkoihin hernettä, jotta voin kerätä herneenversoja, ennen kuin muut kasvit kasvavat isoiksi. Myös basilika ja thaibasilika joutuivat molemmat latvottavaksi, jotta ne haarautuisivat enemmän ja kasvaisivat tuuheammiksi.

Timjami, tilli ja oregano olivat vielä niin pieniä, etten raaskinut kerätä niitä. Tomaatissa on jo jonkin verran raakileita sekä kukkia ja kurkku kukkii ihan hirveästi. Muutama pikkukurkkukin oli jo kasvamassa. Myös paprikassa on muutama raakile. Kehäkukka on aloittanut kukinnan ja keräsin kukkien terälehtiä.

Blokgarden kasvimaiden lisäksi omistan yhden kiinteän kohopenkin, jossa elää monivuotisena rukolaa ja ruohosipulia. Kylvän kasvimaahan aina keväisin myös monenlaista salaattia ja pinaattia. Nappasin puskasta nipun ruohosipulia ja leikkasin myös rukolaa ja eri salaatteja.

Valmistin salaatin tummista ja vihreistä salaatinlehdista, mangoldista, rukolasta, ruohosipulista, basilikoista, herneenversoista ja herneistä sekä kehäkukan terälehdistä. Lisäksi ripottelin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä, suolaa ja mustapippuria. Höystin salaatin lirauksella oliiviöljyä.

https://www.blokgarden.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *