Huonekasvit

Kasvin pakkaaminen postitusta varten

Nettikaupan kasvien pakkaaminen postiin on varsinkin näin talvella melko työläs homma. Kaikki alkaa siitä, että hankin pakkaussanomalehteä ystäviltä ja paperinkeräysastioista. Paperia palaa talvella paljon, pyrin laittamaan ainakin kaksi kerrosta paperia per pakkasaste. Noin -8 on raja, jolloin en postita kasveja, vaan teen sen sitten, kun pakkanen laskee.

Pakkaaminen alkaa sillä, että laitan ruukkuun kasvupohjan päälle silkkipaperia mytyssä. Paperi täyttää ruukun tyhjän tilan, jolloin kasvupohja ruukussa ei hölsky kuljetuksen aikana.

Silkkipaperin päälle laitan maalarinteippiä, jotta silkkipaperi pysyy hyvin paikoillaan ja kasvupohja ei eksy ulos ruukusta, kun pakettia heitellään paikasta toiseen Postin toimesta.

Ensimmäisen kerroksen sanomalehteä yritän laittaa niin, että paketista tulisi kasvin lehtiä tukeva putki. Oikein hentovartisille lisään tässä vaiheessa pumpulia varren ympärille, jotta kasvi ei katkea kuljetuksen aikana. Sanotaan, että postipaketin pitää kestää tiputus maahan noin metrin korkeudelta. Ensimmäisessä kierroksessa on paperia noin 4-5 kerrosta.

Toisessa paperikierroksessa paperia on taas 4-5 kerrosta. Teippaan maalarinteipillä kaikki paperin aukot kiinni, jotta kylmää ilmaa ei ajaudu aukoista sisälle pakettiin.

Jos pakkasta on yli 5 astetta, laitan sanomalehteä vielä yhden kierroksen.

Viimeisenä paperina käytän ruskeaa kasvinpakkauspaperia. Näin saan kasvinyytistä kivemman näköisen.

Lopuksi laitan vielä tarran, jossa lukee kasvin nimi. Näin esimerkiksi kimppatilaajien on helppo jakaa kasvit oikeille ihmisille ilman, että kasvipakkausta tarvitsee avata.

Kun kasvit laittaa pahvilaatikkoon, täytyy kaikki tyhjä tila täyttää voimapaperimytyillä, jotta kasvit eivät sinkoudu ympäri laatikkoa kuljetuksen aikana. Pakkasilla pakettiin tulee myös lämpöpakkaus, joka tuottaa laatikkoon lämpöä noin 40 tuntia.

(2) Kommentit

  1. Sanna says:

    Kiitos tästä kirjoituksesta! Olenkin miettinyt miten kasvit saadaan postitettua ehjänä perille. Jos vaikka joskus pitää lähettää.

    1. Hanna says:

      Kiva, jos oli avuksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *