Huonekasvit

Kasvin tunnistaminen puhelimella

Netistä löytyy useampikin kasvin tunnistusapplikaatio. Ovatko ne kaikki kuitenkaan toimivia? Tunnistaako appi kasvin oikein ja antaako se oikean nimen kasville? Latasin useamman applikaation, tunnistin niiden avulla huonekasvejani ja vertasin niitä keskenään. Testissä mukana olivat: Picture This, Garden Tags, Plantsnap, Seek ja PlantNet. Oma puhelimeni on Huawei, mutta ainakin Seek ja PlantNet löytyvät myös Applelle.

Ensimmäisenä koekäytössä oli Picture This. Tai oikeammin, en koekäyttänyt appia, sillä se paljastui maksulliseksi. Sen olisi saanut ilmaiseen koekäyttöön ensimmäiseksi viikoksi, mutten jaksanut alkaa rekisteröitymään sivustolle. Niinpä jätin tämän applikaation kokeilematta.

Garden Tags taas oli melko hyödytön applikaatio, eikä tunnistanut kasvejani kovinkaan hyvin. Sivuille piti myös ensin rekisteröityä, jotta applikaatiota pääsi käyttämään, mikä hidasti applikaation käyttöönottoa huimasti.

Seek ei myöskään tunnistanut kasveja erityisen hyvin. Tai paremminkin, ei tunnistanut yhtään kasvia, joita yritin tunnistaa. 😀 Applikaatio oli myös jotenkin hankalakäyttöinen, niinpä jätin tämän koekäytön lyhyeen.

PlantSnap tunnisti muutamia kasveja ihan oikein, mutta tarjosi usein kasvin englanninkielistä kutsumanimeä eikä latinalaista nimeä. Tämä hankaloitti hommaa, sillä latinalainen nimi piti löytää vielä erikseen jollain muulla konstin ja vasta sitten selvisi kasvin suomenkielinen nimi. Applikaatio oli myöskin mielestäni hieman hidaskäyttöinen ja yleensä myös väärässä ehdotustensa kanssa.

Plantnet on käyttämistäni applikaatioista ehdottomasti paras. Se ensinnäkin on suomenkielinen, mikä helpotti applikaation käyttöä. Appi toimi moitteettomasti ja ripeästi. Käytön aloituksessa kannattaa ensimmäiseksi valita alareunasta maapallon kuva ja valita ”Maailman kasvisto”. Sen jälkeen painat kameran kuvaa näytön alareunassa ja valitset gallerian tai kameran. Kuvan oton tai haun jälkeen pitää valita kasvinosa, joka kuvassa on. Onko siis kyse esimerkiksi kasvin lehdistä vai kukista? Vastaus tulee nopeasti ja sisältää kasvin täsmällisen latinankielisen nimen. Lajikkeita applikaatio ei osannut aina tunnistaa, mutta kasvilajit menivät lähes aina oikein.

PlantNet

Mihin applikaatioon itse sitten kallistutkin, kaikissa tunnistusmahdollisuudet kasvavat, mitä parempia ja selkeämpiä kuvia kasveista otat. Mikäli et saa onnistumista tunnistuksessa, kannattaa kasvista ottaa uusi valokuva esimerkiksi hieman paremmassa valossa ja lähempää ja kokeilla applikaatiota uudestaan. Tunnistamisen jälkeen olen vielä googlettanut kasvin latinalaisen nimen ja varmistanut tunnistuksen oikeuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *