Huonekasvit

Kasvinurkkauksen rakentamista

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy: kanssa.

Uuden kodin eteisessä on nurkkaus, jossa oli katossa tanko vaatteille ja hyllyt kengille. Päätimme sijoittaa kengät ja vaatteet muualle ja valjastaa nurkkauksen kasvien käyttöön. Nostimme tankoa ja kenkähyllyjä hieman ylöspäin, jotta tankoon pystyi laittamaan muutaman amppelin ja hyllyjen alle jäi tila halkolaatikoille. Amppeleihin valikoitui Philodendron Jose Buono, jolla on amppelissa tilaa levitellä lehtiään ja kultaköynnökset Cepu Blue ja Blue Form. Laitoin amppelit eri korkeudelle, jotta niiden alle hyllylle sai sijoitettua eri korkuisia kasveja.

Amppeleiden taakse Isäntä asensi kaksi köysivalaisinta, jotka ovat muistaakseni Bauhausista. Valaisimia on helppo lyhentää tekemällä köyteen solmuja. En laittanut näihin valaisimiin mitään varjostinta, jotta valo pääsee moneen suuntaan kasvien seassa. Valaisimiin laitoin Airamin 17,5W 4000K led-polttimot, jotka olen saanut testattavaksi Vpluxilta.

Nurkkaus on laudoitettu puunvärisellä sormipaneelilla ja vaalea puu paljastui oivalliseksi taustaksi kasveille. Vihreä erottuu kauniisti puupinnasta.

Isäntä laittoi kolme kattovalaisinta kattoon roikkumaan melko ylös. Muistelisin mustien varjostimien olevan Ikeasta. Valaisimet laitettiin toimimaan pistorasian kautta, jotta niille sai ajastimen ja samoin toimittiin myös muiden valaisimien kanssa. Valoa kasvit saavat 10 tuntia vuorokaudessa. Aika voisi olla pidempikin, mutta sähkölasku pelottaa, joten kasvit saavat tyytyä nyt 10:en tuntiin. Ajastimet on saatu Vpluxilta. Polttimoiksi valikoitui keskelle Iskran 50W E27 4000K led-polttimo, jonka olen saanut koekäyttöön Vpluxilta, ja reunoille Airamin Superlux-polttimo Bauhausista ja Airamin 17,5W Led-polttimo, joka myös on Vpluxilta.

Isäntä asensi kaksi Ikean hyllyä lamppujen alle. Tälle hyllylle laitoin muutaman erilaisen kultaköynnöksen, hopeaköynnöksen, purppurajuorun ja begonia Pink Polka Dotin, joka on kasvanut amppelissa hieman riippuvan näköiseksi.

Toisen hyllyn alle isäntä ruuvasi koukut Nelson Gardenin led-listalle, jossa on kettinkikiinnikkeet. Valaisimeen kuuluu tanko imukuppi-kiinnityksellä, mutta sille ei nyt ollut käyttöä.

Kenkähyllyille sijoitin lähes kaikki köynnösvehkani, ison neulavehkan ja tuntomimosan. Neulavehkan kiinnitin kasvinurkkauksen vieressä olevien portaiden kaiteeseen ja ohjasin latvat katonrajaan. Korkeimmat kasvit sijoitin takariviin ja matalammat eturiviin. Kenkähyllyjen alle sijoitin mustat halkolaatikot, jotka ovat kangasta ja ne on ostettu Ikeasta.

Koska on joulukuu, myös joulukuusi pääsi nurkkaukseen majailemaan.

Kun kasvit ja valaisimet olivat paikoillaan, jään seurailemaan kasvien vointia, että riittävätkö valaisimet kaikille kasveille.

Alla linkit Vplux Oy:n tuotteisiin, jotka mainitaan artikkelissa:

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvilamppu-iskra-led-50w-4000k-e27/13537

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvilamppu-iskra-led-50w-4000k-e27/13537

https://www.vplux.fi/fi/product/mekaaninen-ajastin-30min-halpa/14037

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: