Huonekasvit Kukkakaupat

Kasviostoksille Lahteen!

Ystävän kanssa olemme kolunneet Tampereen kukkakaupat jo moneen kertaan läpikotaisin, joten päätimme lähteä päiväretkelle Lahteen, kukkakauppoihin tutustumaan ja mielenkiintoisia kasveja metsästämään. Listallamme oli usea kukkakauppa: Lahden kukkatalo, Rooted, Villiviini ja Kukkatarha Koskinen. Lisäksi kävimme Bauhausissa ja Plantagenilla sekä makramee- narukaupoilla Kärkkäisellä, koska Kärkkäistä ei löydy Tampereelta.

Lahden kukkatalo oli tien vieressä hieman Lahdesta Tampereelle päin. Kauppa oli aikamoinen pettymys, sillä oli ulkoasultaan hieman nuhjuinen. Siellä oli melko vähän viherkasveja ja enemmänkin leikkokukkia, sisustustavaraa ja herkkuja. Viherkasvit eivät myöskään olleet parhaassa mahdollisessa kuosissa. Ostin pussin suklaata, mutta kukkia ei jäänyt kyytiin ensimmäisellä etapilla.

Lahden kukkatalon sisäänkäynti kaipaisi kasvojenkohotuksen.

Rooted oli ihana pieni kukkakauppa Lahden keskustassa. Siellä oli melko pieni, mutta huolella mietitty viherkasvivalikoima. Kaupassa olisi ollut tarjolla muutama oikein iso peikonlehti. Lisäksi oli muun muassa posliinikukkia, alocasioita, isoja tyräkkejä ja yksittäiskappaleita erilaisia muita kasveja. Valitettavasti itselläni löytyi jo iso osa heidän valikoimastaan, joten en löytänyt mitään uutta ostettavaa.

Rooted oli kiva kivijalkakauppa..
Tyräkit koristivat Rootedin ikkunaa.

Kukkatarha Koskinen oli todella kiva paikka. Valikoima oli melko laaja. Hintataso oli mielestämme osassa tuotteissa hieman yläkanttiin, mutta löysin silti paljon ostettavaa. Mukaan tarrasi kiiltomuori, jokin runsaslehtinen begonia, ametistipensas, iso kaktus ja punainen pilkkulehti. Koskisella oli myynnissä myös jonkin verran kotimaisia viherkasveja, joita olisi saanut 3 kappaletta 15:sta eurolla. Valitettavasti en löytäny kotimaisten kasvien hyllystä mitään mielenkiintoista, mitä minulla ei vielä ollut.

Koskisen kukkatarhalla olivat kotimaiset viherkasvit tarjouksessa.

Tyräkkejä ja monenkokoisia kaktuksia oli Koskisen kukkatarhalla paljon.

Villiviini oli sympaattisen näköinen kukkakauppa, jossa oli myynnissä myös sisustustavaraa. Heillä oli paljon leikkokukkia, joitain kesäkukkia ja jonkun verran myös viherkasveja. Emme löytäneet kuitenkaan mitään mielenkiintoista, sillä meillä oli jo melkein kaikkea, mitä oli tarjolla.

Villiviinin sisäänkäynti oli söpö.

Bauhausissa ei ollut suurta eroa valikoimissa verrattuna Tampereen Bauhausiin. Niinpä kasviosasto oli melko nopeasti koluttu. Ostin kasan muovi- ja savi-istutusruukkuja ja parikymmentä tulppaanin sipulia. Plantagenista ostin purppuranpunaisen kolmiokäenkaalin ja rahapuu Curly greenin. Muuten paikka ei tarjonnut juurikaan mitään uutta, sillä Tampereella valikoima on melko samanlainen.

Kaiken kaikkiaan reissu oli antoisa ja takaluukku oli täynnä kasveja ja ruukkuja kotiin lähtiessä. Kasvit pääsivät karanteenihuoneeseen, kasvupohjan vaihtoon ja suihkuun. Nyt ne chillailevat uusissa mullattomissa kasvupohjissaan ja ilmankostuttimen hellässä huomassa. Nyt minä pidän peukaloita pystyssä, jotta kaikki kasvit kotiutuvat uuteen kasvupohjaansa hyvin.

Kolmiokäenkaali löytyi Plantagenista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *