Huonekasvit

Kasvitreffeillä Tampereella

Tänään olin Huonekasviseuran kasvitreffeillä Tampereen Rantaperkiössä, osoitteessa Kolmiokatu 2 K. Kasvitreffeille mennään itselle ylimääräisten pistokkaiden ja kasvien kera ja vaihdetaan niitä muiden harrastajien kasveihin ja pistokkaisiin. Myös viljelytarvikkeita voi tuoda vaihdettavaksi. Kasvien lisäksi tarjolla oli kahvia, teetä ja keksejä! Paikalle saapui toistakymmentä vaihtokaupoista kiinnostunutta ihmistä.

Itse otin kasvien ja pistokkaiden lisäksi mukaani ylimääräisiä istutusruukkuja annettavaksi kaikille tarvitseville. Tuomistani kasveista vaihtoon kelpasi pari eri begoniaa ja muulinkorvia sekä muuta sekalaista seurakuntaa. Vaihdossa sain kuparilehden, köynnösvehka atabapoencen, puukaktuksen, hopeaköynnös Silver Heron ja kohtalonköynnöksen. Myös tuomani ruukut menivät hyvin kaupaksi. Vaihtarien lomassa tuli juteltua muiden kasvi-intoilijoiden kanssa.

Treffeillä oli iloinen ja puhelias meininki. On aina kiva nähdä, kun ihmiset ovat intohimoisia jossakin samassa asiassa ja saavat aikaiseksi hyviä keskusteluja keskenään. Kasvit vaihtoivat tiuhaan omistajaa. Tunnelma oli kotoisa , joten tulevaisuuden treffejä voi suositella ihan kaikille, jotka pitävät huonekasveista. Mukaan voi ottaa vain muutaman pistokkaan tai kokonaisen laatikon kasveja, ihan kuinka kukakin haluaa. Kasveja oli monesta hintaluokasta aivan taviskasveista hieman harvinaisempaan.

Tampereella seuraavat treffit ovat jo 22.10 klo 13.00 samassa paikassa kuin nämäkin treffit olivat. Mikäli silloin et pääse paikalle, on vielä kolmannet treffit 19.11. klo 13.00. Itse aion ehdottomasti mennä uudestaan kasveja vaihtelemaan, sen verran positiivinen kokemus treffit olivat. Treffejä järjestetään monilla paikkakunnilla, niistä löytää lisää infoa Huonekasviseuran sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *