Huonekasvit

Kehrääjäpunkit eli vihannespunkit

Viime syksynä huomasin parissakin kasvissa alalehtien ympärillä seittiä. Seitit olivat vaaleiden pienten palluroiden peittämiä. Vaikka melko varma olin löydöksen luonteesta, kierros netissä varmisti asian. Vihannespunkit olivat iskeneet. En ollut hetkeen ostanut uusia kasveja, joten mysteeriksi jäi, miten punkit olivat kotiini eksyneet. Vahvin epäily kohdistui kaupan yrtteihin, mutta varmuutta tästä ei ole.

Ensimmäisenä iski paniikki ja kädet kopeloivat siivouskaapista hyönteismyrkkyputelia. Onneksi tulin järkiini ja tajusin, että Biotus Oy pelastaa minut tästäkin tilanteesta. Niinpä menin nettiin ja tilasin purkillisen ansaripetopunkkeja tilannetta korjaamaan.

Punkkeja odotellessa vein kaikki seitilliset kasvit suihkuun ja pesin kaikki seitit pois. Koska vihannespunkit pitävät kuivasta ilmasta, sumuttelin kasveja punkkeja odotellessa. Tämä on tehokas keino hidastaa punkkien lisääntymistä.

Punkit tulivat parissa päivässä. Ripottelin kantoaineen kaikkien kasvieni alalehdille. Jatkoin sumuttelua usean viikon ajan. Ensin kaikki seitit katosivat, mutta ilmestyivät sinne tänne uudestaan. Punkkien taistelu kesti useamman viikon, mutta lopulta seittejä ei enää ilmestynyt. Kasvit ovat nyt olleet punkkivapaita jo kuukausien ajan.

Vihannespunkin hävittämiseen voin hyvin suositella Biotus Oy:n petopunkkeja. Punkit maksoivat parisen kymppiä. Hommaa helpottamaan kannattaa hankkia ilmankostutin, jos et halua olla sumuttelemassa kasvejasi jatkuvasti viikkojen ajan. Petopunkit viihtyvät kosteassa, joten ilmankosteus on tärkeää onnistumisen kannalta. Ilmankostutin on hyvä ostos myös talven varalle, kun huoneilma muuttuu kuivemmaksi. Lähes kaikki kasvit rakastavat ilmankostuttimen seuraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *