Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Kierrätysruukkuja Harjun Kukasta

Harjun kukka ja hautauspalvelu sijaitsee Nokiantie 24:ssä Kaarilassa Tampereella. Kaupan edusta oli täynnä kesäkukkia ja näytti ihanalta. Kukkien tuoksu tulvi vastaan jo pihassa ja sisällä tuoksui aukeavat pionit. Kesäkukkien lisäksi tarjolla heillä on runsaasti leikkokukkia, ruukkukukkia, erilaisia huonekasveja ja tietenkin näin kesän korvilla hyötytaimia kuten tomaattia. Liike on erikoistunut hautauspalvelujen lisäksi erilaisiin sidontatöihin.

Harjun kukalla on verkkokauppa, jonka kautta tilaukset toimitetaan joko samana tai seuraavana päivänä perille. Kasveja ja kukkia voi tilata myös puhelimitse. Verkkokaupassa on paljon valmiita kimppumalleja, hautalaitteita ja -vihkoja, ruukkukukkia, valikoituja herkkuja, kortteja sekä muuta pientä lahjatavaraa.

Itse menin Harjun kukkaan hakemaan heiltä käytettyjä ruukkuja pistokkaiden istutusta varten. He ovat ystävällisesti jo jonkin aikaa antaneet minulle ilmaisia ruukkuja, joita heillä jää esimerkiksi kausi-istutusten tekoon menneiltä kasveilta ja kukilta. Olen ikionnellinen ilmaisista ruukuista ja siitä, että saan jotain kierrätettyä. Mikäli sinulla on tarvetta istutusruukkuihin, kannattaa niitä kysellä kukkakaupoista. Varmasti moni paikka haluaisi kierrättää ruukkunsa. Itselläni oli tällä kertaa saaliina kaksi jätesäkillistä erikokoisia ruukkuja!

Huonekasveja en ollut ostamassa, mutta vaikeuksia oli olla ottamatta mitään kasvia kainaloon, sillä valikoima oli monipuolinen. Ulkona jouduin kuitenkin pakkorakoon, sillä tarjolla oli upean värisiä petunioita, joilla oli vain kaksi euroa hintaa kappaleelta. Pikku kukkapenkkini kaipasi kesäkukkia ja petunia oli yksi edesmenneen äitini lempikesäkukista. Niinpä päädyin ostamaan kolme eri väristä petuniaa kukkapenkkiin istutettavaksi. Moni muukin kesäkukka kuiski nimeäni, mutta onnistuin pitäytymään pelkissä petunioissa.

Alta Harjun kukan sivuille:

https://www.harjunkukka.fi

(2) Kommentit

  1. Voisi kuvitella, että muissakin kaupungeissa yrityksissä, joissa on kukka- ja hautauspalvelut samassa, olisi näitä kierrätysruukkuja. Minä voisin ainakin käydä kysymässä täältä meidän läheltä. Tosi hyvä, kun jaoit tuon tiedon ja idea, sillä nyt kevään kynnyksellä kasvatusruukkujen tarve kasvaa jostain kumman syystä.

    1. Hanna says:

      Kannattaa ehdottomasti käydä kysymässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *