Kukkakaupat Puutarha

Pikkuinen kukkapenkki

Vuokratalomme pihalla on kaksi isompaa kukkapenkkiä, joita myyrät ovat myllänneet aika tavalla talven aikana. Kukkapenkit sijaitsevat rakennusten takana niin, että niitä ei näe pihalla ollessaan, eikä niistä aitojen takia ole iloa ohikulkijoillekaan. Toisessa penkissä kasvaa vuorikilpeä ja kevätvuohenjuurta ja niiden kukinta alkaa olla kohta ohi. Toisessa kukkapenkissä on jotain kuunliljoja ja ilmeisesti jonkinlainen ruusu. Näihin kukkapenkkeihin en ole jaksanut panostaa, kun ne ovat niin piilossa.

Isäntä kuitenkin yllätti ja kitki rikkaruohot (ja ehkä jonkun perennan 😀 ) pienestä kukkapenkistä, joka sijaitsee kuistimme kyljessä. Isäntä asetteli kukkapenkin reunakivet siististi ja kaatoi sinne reippaalla kädellä uutta multaa.

Koska asumme vuokralla, eikä ole tiedossa kauanko talossa vielä asumme, en halunnut ostaa penkkiin mitään kallista perennaa vaan ajattelin täyttää sen joillain edullisilla kesäkukilla. Kävin vierailulla Harjun Kukassa Tampereen Kaarilassa ja sieltä löysinkin upean värisiä petunioita, jotka maksoivat vain 2€ kappale. Ostin niitä kolme eriväristä.

Kiertelin pihaammme ja löysin kauniisti kukkivaa sammalleimua kukkapenkin etureunaan. Lisäksi löysin pihalta ilmeisesti jonkin sortin päivänkakkaroita, jotka irroitin juurineen ja istutin kukkapenkkiin. Talon seinustalta löysin myös maksaruohoa kukkapenkin etureunaa koristamaan. Penkkiin olisi mahtunut ehkä vielä jotain, mutta haaveissa on, että petuniat kasvavat suuriksi ja täyttävät penkin kesän mittaan.

Istutin kasvit aamulla, jotta ne saavat olla varjossa istutuksen jälkeen, sillä kukkapenkkiin alkaa paistaa vasta joskus neljän aikaa. Kastelin kukat runsaalla vedellä. Koska kukkapenkki sai uutta multaa, en laittanut kasteluveteen vielä mitään lannoitetta. Mullan ravinteet riittävät muutaman viikon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *