Puutarha

Vihdoin hyötytaimien istutusta

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa

Uuden kotimme pihassa ei ole kasvimaata, enkä halunnut sellaista nyt perustaakaan. Asumme vuokralla, eikä ole tietoa, kauanko saamme talossa asua, joten en halua käyttää pihaan kauheasti rahaa tai aikaa. Onneksi apuun riensi Blokgarden! Blokgarden vuokraa kasvimaita kotipihoihin, parvekkeille ja yhteisöviljelmille. He tuovat alkukesästä kotiovelle siirreltävät kasvimaat, tuoreen mullan ja haluamasi luomutaimet kasvimaihin istutettavaksi. Syksyllä kasvimaat haetaan pois satokauden päätteeksi. Laatikoiden hoidon helpottamiseksi, puhelimeen voi ladata Blokgarden applikaation, josta saa kasveille hoito-ohjeita pitkin kesää. Applikaatio on helppokäyttöinen ja hyödyllinen.

Laatikoissa on vesivarastotila pohjalla, jonka voi täyttää vedellä esimerkiksi reissuun lähtiessä. Reissun ajaksi kasvimaan voi halutessaan nostaa varjoisampaan paikkaan, jolloin kasvien kasteluntarve vähenee. Korkeassa laatikossa taimet ovat melko hyvin suojassa etanoilta tai lehtokotiloilta. Kasvimaat ovat minulla olleet jo parina aikaisempana vuonna ja olen ollut satoon enemmän kuin tyytyväinen; salaattitarpeita ei juurikaan ole kesäisin tarvinnut ostaa kaupasta.

Kasvimaita on eri kokoisia. Itselleni sain kolme isoa viljelylaatikkoa. Taimiksi valikoitui tänä kesänä kahta eri tomaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, yrttejä, chiliä, samettikukkia, salaattia ja mangoldia kahta eri väriä. Kasvimaat saapuivat jo viime viikolla, mutta hallayöt pakottivat pitämään taimet vielä yöt sisällä odottamassa lämpimämpää keliä. Istutin kuitenkin salaatit, yrtit (paitsi basilikan), chilin, samettikukat ja mangoldit heti kasvimaiden tullessa. Kurkut ja tomaatit jäivät vielä sisälle öiksi. Päivisin olen kantanut ne ulos karaistumaan. Nyt kuitenkin alkoi ilma hieman lämpiämään ja lämmintä on luvattu jatkossakin, joten pääsin istuttamaan loputkin taimet laatikoihin. Yleensä sanotaan, että kesäkuun 10. jälkeen on turvallista istuttaa taimet ulos. Taimet olivat hyvinvoivan näköisiä ja varsinkin tomaatit olivat kookkaita.

Blokgarden kasvimaita on mahdollista tilata Pirkanmaalle, Uudellemaalle ja Satakuntaan. Erityisesti Blokgarden palvelee yhteisöviljelmiä suunnittelevia. Laatikoita ovat hankkineet esimerkiksi työpaikat, järjestöt, taloyhtiöt, hoivakodit ja kunnat. Yhteisöviljelmät toimitetaan halutessa valmiiksi istutettuna tai puutarhuri tulee auttamaan istutuksessa. Puutarhurilta saa lisäksi niin sovittaessa apua pitkin satokautta. Myös kastelujärjestelmä laatikoihin onnistuu haluttaessa. Yhteisöviljelmät lisäävät ihmisten sosiaalisia kontakteja, tarjoavat terveellistä syötävää ja mielekästä puuhaa. Blokgarden sopii hyvin myös esimerkiksi ikäihmiselle, jolle kasvimaan kuokkiminen on liian työlästä. Kasvimaa on verrattain korkea, mikä helpottaa sen hoitamista.

Alla olevasta linkistä pääset kasvimaiden luo:

https://www.blokgarden.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *