Huonekasvit

Kiinanruusu sai isomman ruukun ja suoristuksen

Pienenä pistokkaana minulle tullut vanhakantainen kiinanruusu on kasvanut kesällä paljon, vaikka olen latvonutkin sitä pariin otteeseen. Voi johtua latvomisesta, että kasvi ei ole innostunut vielä kukkimaan. Laitoin mielestäni kasvin hieman liian isoon ruukkuun alkukeväällä, mutta kasvu on ollut runsasta, joten nyt ruukku on jäänyt pieneksi.

Kasvi on kaatuillut varsien painosta varsinkin, kun kasvupohja on päässyt kuivaksi. Ja kuivaksi se on silloin tällöin päässytkin, sillä sitä on tarvinnut kastella muutaman päivän välein ja se on välillä unohtunut. Kiinanruusu onneksi näyttää janoisuutensa ja riiputtaa silloin varsiaan ja lehtiään. Kuivaksi päässyt kasvi on toennut aina muutamassa tunnissa, kun se on saanut taas vettä.

Olen lannoittanut kasvia joka toisella kastelulla ja käytössä on ollut Terra Powerin Growth- ravinteet eli kasvuravinteet. Mikäli kasvi alkaisi kukkia, antaisin sille myös Terra Powerin Bloom- lannoitteita eli kukintalannoitteita. Silloin tällöin olen antanut myös merilevää ja laimennettua kahvia.

Päätin siis laittaa kiinanruusun isompaan ruukkuun, joka sitoisi isomman määrän kasteluvettä kerrallaan ja toivottavasti kastelutahti hieman hidastuisi. Ruukuksi valitsin muovisen pohjareijällisen ruukun. Muoviruukku pitää kasvupohjan pidempään kosteana kuin hengittävä saviruukku. Liika kasteluvesi pääsee pohjareijistä ulos ruukusta, joten kasvin juuret eivät ala mätänemään.

Nostin kasvin ylös vanhasta ruukusta ja yritin saada kasvupohjan pysymään juurakon ympärillä kädellä tukien ja siirsin juuripaakun isompaan ruukkuun. Käänsin hieman paakkua, sillä kasvi kasvoi aika vinoon ja laitoin varren pystysuoraan. Lisäsin ruukun reunoille kasvupohjaa, jossa on hieman yli puolet kookoskuitua ja hieman alta puolet perliittiä, hydrosoraa ja kaarnaa. Laitoin kookosta melko reilusti, jotta kasvupohja olisi hieman vettäpidättävä, mikä myös vaikuttaa kastelutiheyteen.

Latvoin kasvista pari pitkäksi venähtänyttä oksaa. Vein kasvin siirron jälkeen suihkuun, jossa kasvupohja kastui kunnolla ja lehdet puhdistuivat kasvupohjan rippeistä ja pölystä. Laitoin kasvin kasvitelttaan kosteaan pariksi päiväksi ja sitten siirrän kasvin paikoilleen. Latvomisessa syntyneet pistokkaat laitoin juurtumaan perliittiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *