Huonekasvit

Purppurajuorun latvonta

Yksi purppurajuoruni oli hieman ränsistyneen näköinen. Olen unohtanut kastella kasvia tarpeeksi usein, sillä ruukku on melko täynnä juuria ja kasvupohja meni nopeasti kuivaksi. Juoru oli kuivattanut paljon alimpia lehtiään ja näytti rumalta. Kasvi on ollut hieman huonolla valolla ja osa varsista oli alaosastaan honteloita, lehdet pieniä ja vihreitä. Latvoissa lehdissä oli hieman paremmin väriä, kun siirsin kasvin parempaan valoon muutama viikko sitten.

Varsien latvat olivat siis melko hyvässä kunnossa, joten päätin parturoida kasvin ja ottaa siitä pistokkaita. Otin käteen sakset ja leikkasin kaikki varret poikki. Jätin emokasvin varsiin mittaa muutaman sentin verran.

Poistin emokasvista kaikki kuivuneet lehdet ja varret ja tein saman myös pistokkaille. Lyhensin pistokkaat noin 13cm mittaisiksi ja jätin jokaiseen muutaman hyväkuntoisen lehden. Sain aikaiseksi useamman pistokkaan. Vein kynityn emokasvin kosteaan ja lämpimään kasvitelttaan kasvilampun alle, jotta se lähtisi nopeasti uuteen kasvuun.

Olisin voinut siirtää emokasvin isompaan ruukkuun, mutta en tässä kohtaa jaksanut. Laitoin kuitenkin ruukkuun hieman lisää kasvupohjaa juurakon päälle. Kasvupohjana kasvilla on kookos, perliitti, kaarna ja hydrosora. Kookosta seoksessa on noin puolet.

Pistokkaat laitoin juurtumaan pelkkään veteen. Yleensä purppurajuorun pistokkaat ovat alkaneet tehdä juuria muutamassa päivässä ja istutusvalmiita pistokkaat ovat parissa viikossa. En sekoittanut veteen mitään juurtumishormonia, sillä juoru juurtuu nopeasti ilmankin. Laitoin myös pistokkaat kasvitelttaan valon alle.

(1) Kommentti

  1. Latvonta on aina kiinnostanut minua. Hieno artikkeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *