Huonekasvit

Kirja-arvostelu ”Vihreä valtaa kodin”

Kirja oli alennettu Ablibriksessa ja maksoi vain 4,90€ kun alkuperäinen hinta oli 25,90€. Luulin saavani sillä hinnalla jonkinlaisen vihkosen, mutta postissa saapuikin kunnollinen kovakantinen, tyylikäs ja paksu kirja. Kirjan kantava teema on viherkasveilla sisustaminen ja oikean paikan löytäminen kasville asunnossa. Kirjan ovat kirjoittaneet brittimuotoilijat Caro Langton ja Rose Ray, jotka perivät Caron mummon asunnon kaikkine kasveineen ja siitä kasvi-innostus heillä lähti. Kirjan on kustantanut Gummerus ja sen on suomentanut Jenna Pahlman.

Kirjassa on osio kuivan ystäville, eli mehikasveille ja kaktuksille, tropiikin kasveille ja ilmakasveille. Pääpaino on helppohoitoisissa kasveissa. Kirjassa on hoito-ohjeet kymmenille eri kasveille ja tee-se-itse ohjeita esimerkiksi helpon ja kevyen kookoskuitu-betoniruukun tekemiseen. Myös kasvien lisääminen eri tavoin, ruukun valinta ja kasvupohjan tekeminen tulevat kirjassa tutuksi.

Kirjassa on paljon kauniita kuvia, joista saa inspiraatiota omaankin kotiin. Kuvat myös helpottavat tee-se-itse tehtävien tekemistä. Oikeastaan kaikki esitellyt kasvit ovat minulle jo ennestään jollain lailla tuttuja, kovin paljon erikoisuuksia kirjasta ei löytynyt. Kasvien hoito-ohjeet olivat selkeät ja niissä oli kaikki tarvittava tieto, jolla kasvin saa pärjäämään. Ohjeista ei myöskään löytynyt väärää tietoa ainakaan minun silmääni.

Tarjoushintaan nähden kirja oli rahansa väärti, ainakin itse ajattelin kokeilla kesällä kookos-betoniruukkujen valmistusta. Ohje vaikutti helpolta ja ruukut olivat kivan näköisiä ja massaan laitettavan kookoksen ansiosta ne ovat kevyitä kantaa ja siirrellä. Kun ilmat lämpiävät, homman voi tehdä ulkona. Kerron sitten, kuinka ruukut onnistuivat.

Kirja oli edelleen tarjouksessa, kun tänään 19.3.2021 kävin katsomassa Ablibriksen sivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *