Huonekasvit Kukkakaupat

Kotimainen nettikauppa Royal Plant

Ilmeisesti tänä keväänä toimintansa aloittanut www.royalplant.fi -kukkakauppa netissä pääsi koeajoon, kun bongasin muutamat minulta puuttuvat muulinkorvat heidän valikoimistaan. Tällä kertaa ostoskoriin päätyivät muulinkorva Pixie ja Angustatum sekä muulinkorva Three Kingsin pistokas. Hintaa kasveille tuli postikuluineen noin 80€. Tosin maksoin postikulut (7,90€) kahteen kertaan, sillä huomasin myynnissä olleen Three Kingsin vasta, kun olin jo maksanut kahden muun kasvin tilauksen. 😀

Tein tilauksen loppuviikosta, kasvit lähtivät liikkeelle vasta maanantaina. Maanantai on järkevin päivä postittaa, sillä viikonloppua vasten lähetetty paketti voi jäädä viikonlopuksi jumiin jonnekin Postin syövereihin, mikä ei tietenkään ole kiva juttu kasvien kannalta. En tiedä, johtuiko kaksista postimaksuista, mutta sain lohdutukseksi yhden ilmaisen pistokkaan, joka ilmeisesti on muulinkorva Trileaf Wonder!

Kaupan missio lukee nettisivujen etusivulla: ”Haluamme tarjota iloa ja onnistumisia harvinaisten viherkasvien maailmassa.” Ja harvinaisuuksia sivustolta löytyikin. Hintataso oli pääsääntöisesti normaalihintainen, joissain tuotteissa hinta tuntui hieman korkealta. Itse olen kuitenkin valmis maksamaan hieman enemmän, jos saan tilattua kasvin kotimaiselta myyjältä. Tällöin paketti saapuu nopeammin, mikä tekee kasvien selviämisestä todennäköisempää.

Valikoimassa on monenlaista vehkakaksvia kuten muulinkorvat, laikkuvehkat ja köynnösvehkat. Myös lehtikaktuksia ja orkideoita on runsaasti. Kasveista on tarjolla vaihdellen sekä pistokkaita että kokonaisia kasveja. Pääpaino on enemmän tai vähemmän harvinaisissa kasveissa, mutta tarjolla oli edullisempiakin trendikasveja.

Kasvit saapuivat hyvässä kunnossa, kauniisti ja kunnolla pakattuna ja niillä oli hyvät ja terveet juuret, jotka kurkkivat ulos ruukkujen pohjista. Three Kings pistokkaassakin oli kunnolliset juuret ja sen pystyi istuttamaan heti sen saavuttua. Kasveista ei löytynyt ötököitä tulotarkastuksessa. Kasvit olivat kookospohjaisessa mullattomassa kasvualustassa, mikä teki niiden uudelleenistutuksesta helppoa, kun kasvualusta irtosi helposti juurakoista. Vaikka kasvit näyttivät ötökkävapailta, laitoin ne ainakin kahden viikon karanteeniin.

Oikeastaan ainoa negatiivinen asia oli se, ettei kasvien kyljissä ollut nimilappuja. Itse unohtelen välillä, että mitä olinkaan tilannut. Toki sain selvitettyä kolmen kasvin nimen helposti tilausvahvistuksesta, mutta esimerkiksi lahjaksi saatu kasvi oli alkuun nimetön. Myös kimppatilausten jakaminen kotona helpottuisi, jos kasveissa olisi nimilaput. Muuten ei ole pahaa sanottavaa tästä kaupasta.

https://www.royalplant.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *