Huonekasvit

Köynnösvehkat saivat uuden valon

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa

Köynnösvehkani (Philodendron) ovat nurkkauksessa, johon ei juurikaan lankea luonnonvaloa. Lamppuna köynnösvehkoilla on ollut Iskran led-polttimo (4000K, 30W). Joidenkin kasvien kasvu on ollut melko hidasta ja osalla lehdet ovat jääneet pieniksi. Lampun pitää valaista melko isolla alueella olevat kasvit ja alueen reunoille ei ole oikein tuntunut vanhan lampun tehot riittävän. Apuun tuli Vplux Oy, jolta sain nurkkaukseen koekäyttöön uuden ja tehokkaamman polttimon.

Uusi Iskran led-polttimo tarjoaa kylmää valoa (4000K) ja tehoa polttimossa on 50W ja kuuluu A+ energialuokkaan. Polttimosta on myös 6500K malli, joka käy myös hyvin kasveille. Parasta polttimossa on se, että se on E27 kannalla ja käy täten useimpiin valaisimiin, jos se vain mahtuu fyysisesti valaisimen kuvun sisään. Polttimon halkaisija on 11cm. Itselläni nurkkauksessa on palttimolle pelkkä johto kannalla, eikä johdossa ole varjostinta/ heijastinta, sillä lampun pitää valaista myös sivulla olevia kasveja. Heijastavalla varjostimella saa maksimoitua alaspäin kulkevan valon määrän. Lisäksi varjostin vähentää lampun häikimistä omaan silmään.

Silmämääräisesti katsottuna uusi lamppu on paljon kirkkaampi kuin aikaisempi. Luminous meter- applikaatio sanoi, että lampun lähellä on 30 000lx ja 50cm lampusta 17 000lx. Puhelimen valonmittausapplikaatiot kertovat suuntaa antavat lukemat, puhelin ei välttämättä ole kovin tarkka mittausväline.

Köynnösvehkat ovat olleet uuden valon alla nyt muutaman päivän. Saapi nähdä, piristyvätkö kasvit kasvattamaan isompia lehtiä.

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvilamppu-iskra-led-50w-6500k-e27/12994

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvilamppu-iskra-led-50w-4000k-e27/13537

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *