Puutarha

Kukkakimppuja pihamaalta

Tänä kesänä pihan kukat ovat todella paljon myöhässä muihin vuosiin verrattuna. Ilmeisesti myös lumeton talvi on palelluttanut tai jokin jyrsijä tuhonnut ainakin pionin ja ruskoliljat, jotka ovat jääneet kooltaan todella pieniksi ja niissä on tulossa hyvin harvassa kukkia. Viime vuonna tähän aikaan päiväliljat kukkivat jo täydellä terällä, mutta nyt kukkia on vähän, ne ovat pieniä ja myöhässä aikataulusta. Ajattelin ettei pihassa vielä kuki mikään.

Kielot saivat kaverikseen keltapeippiä ja viiruhelpiä.

Vilkaisu sinikuunliljojen alle paljasti kuitenkin kukkivat kielot. Koska kielon kukkia ei kuunliljojen alta näkynyt ollenkaan, päätin kerätä niistä kimpun terassin pöytää koristamaan. Erilaisia kukkivia kukkia sekä kauniita lehtiä ja heiniä löytyikin lopulta kolmen pienen kimpun verran.

Akileijan kanssa samaan kimppuun laitoin viiruhelpiä, viiniköynnöksen varsia, ruohosipulin kukkia, päivänkakkaroita ja maahumalaa.
Kolmanteen kimppuun tuli kevätvuohenjuurta, maahumalaa ja mirrinminttua
Raidallinen viiruhelpi on aivan lemppari heinäkasvi. Koirat tykkäävät sen mausta, joten jos haluat helliä koiraystävääsi, hanki viiruhelpiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *