Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Kukkaostoksille Vantaalle

Eilen lähdimme ystävän kanssa pakkasta uhmaten kohti Helsinkiä, tarkoituksena koluta matkan varrella olevat isoimmat kukkakaupat. Kohteiksemme valikoitui Kukkatalo Riihimäellä, Viherpaja Vantaalla, Pukinmäen puutarhat Helsingissä ja Bauhaus ja Plantagen Vantaalla.

Matkaan lähdimme lämppäri pauhaten puolilta päivin ja ensimmäinen pysähdyksemme oli Kukkatalo Riihimäellä. Kauppa kiinnosti kovasti, sillä Tampereelle on aukeamassa keväällä oma Kukkatalo ja mietityttää, minkälainen kaupasta kenties tulee.

Kukkatalosta ostin kesäkukkien siemeniä, merileväuutetta, vesikasvin ja sille lasivaasin, perliittiä ja laikkuvehkan sekä nukkapiilean. Vesikasveja en ole nähnyt aikaisemmin missään kukkakaupassa. Valikoimissa oli kahta erilaista kasvia, joista päädyin veden pinnalla kelluvaan pistiaan. Hintataso oli keskiluokkaa, mutta esimerkiksi lasiastiat olivat mielestäni edullisia. Kasvit pakattiin hyvin matkaan.

Kukkatalon jälkeen piipahdimme Viherpajalla Vantaalla. Olen käynyt kaupassa aikaisemminkin, mutta jälleen valikoima ja edulliset hinnat yllättivät. Kainaloon jäi yksi tyräkki, anopinkieli, enkelinsiipi, kirjovehka ja soilikki. Harmillisesti Viherpajalla osa kasvien nimistä oli lapuissa aivan puutaheinää, tyräkkejä oli nimetty kaktuksiksi jne. Muuten kaupassa ei ole mitään moitittavaa, paikka on mahtava japanilaisine puutarhoineen. Kasvit pakattiin hyvin kotimatkaa varten.

Seuraava etappimme oli Pukinmäen puutarhat Helsingin puolella. Kasvit olivat hyvinvoivan näköisiä ja valikoima oli melko hyvä. Itselleni löysin useamman erilaisen muulinkorvan, nukkuleena Magic Starin, raitamatin ja minikasvuisen siroliuska-aralia ”Janinen” sekä Mesto 360° sumutinpullon, jolla voi halutessaan sumuttaa vaikka päällään seisten. 😀 Myös tässä kaupassa kasvit pakattiin toiveiden mukaisesti suojaan pakkaselta.

Bauhaus Vantaalla valikoimaa oli oikein hyvin, mutta itse en löytänyt mitään ostettavaa. Kotimatkalla tajusin, että ruukkuja olisi pitänyt hankkia uusille kasveilleni. Joudun siis vierailemaan Tampereen Bauhausissa lähipäivinä, kun laitan ostamani kasvit uusiin kasvupohjiin.

Vantaan Plantagenissa oli paljon valikoimaa ja kasvit olivat hyvinvoivan oloisia. Olen karsastanut Plantagenia, kun sain ripsiäiset Tampereen Plantagenista ostamastani peikosta. Katselin ja syynäilin kasveja, mutta ötököitä ei osunut silmääni. Niinpä uskaltauduin ostamaan superlöydöt alocasia Stingrayn ja alocasia Black Velvetin, joista jälkimmäinen maksoi alle 9€ Kasvit piti pakata itse, mutta saimme pyytämättä apua myyjältä pakkaushommiin. Hintataso Plantagenissa on hieman korkeampi, kuin esimerkiksi Viherpajalla.

Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvin onnistunut ja vaikka luulin, että en löydä mitään ostettavaa, kotona uusia kasveja karanteenihuoneessa katsellessa, laskin niitä olevan 17….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *