Huonekasvit Kukkakaupat

Lasimalja vesikasveille

Kirkkaan, lasisen ja laakean maljan löysin Kukkatalosta Riihimäeltä. Olin pitkään jo suunnitellut lasimaljaa kelluville vesikasveille. Malja maksoi vain 9,90€, joten pakkohan se oli ostaa, kun sellainen eteen tuli.

Ensin suunnittelin laittavani maljan pohjalle hiekkaa ja kiviä koristeeksi. Päädyin kuitenkin jättämään koristeet pohjalta pois, sillä ne vaikeuttavat veden vaihtamista. Ilman pohjakoristeita voin vain kaataa veden siivilän läpi pois astiasta, jolloin kasvit jäävät siivilään talteen.

Kukkatalossa oli myös myytävänä kahta erilaista vesikasvia. Valitsin niistä Pistia stratiotesin eli vesisalaatin, joka voi ajan kanssa kasvaa jopa 30cm leveäksi. Nyt kasvi oli vajaan 10cm halkaisijaltaan. Kesällä sen voi laittaa myös pihallamme olevaan betoniseen vesialtaaseen, mikäli vesimalja käy sille pieneksi tai kyllästyn sen hoitamiseen. Kasvi maksoi 5,90€ ja purkissa oli ison kasvin lisäksi myös pikkukasvi.

Pistian lisäksi laitoin maljaan pienempiä kelluvia kasveja. Amerikankilpukkaa (Tropica limnobium Laevigatum) ja kellusaniaista (Tropica salinai Auriculata) joita myy esimerkiksi kotimainen Fisktank.fi. Ne maksavat siellä 7,20/ purkki ja purkissa on paljon kasveja.

Hankin lasimaljaa varten Prodacin Alga Control- levänpoistoainetta. Sitä laitetaan maljaan pari tippaa kerran viikossa. Aine maksaa Fisktank.fi:llä 5,50€. Aine on erittäin riittoisaa, joten pullollisella pidän levät poissa maljasta varmaan loppuelämäni ajan.

Lisäksi ostin ravinteeksi Prodacin Nutronferroa, joka maksaa Fisktank.fi:llä 7,90€. Sitäkin annostellaan pari tippaa kerran viikossa, joten pullo riittää pitkään. Ajattelin hankkia vielä Prodacin Nutronfloraa, jossa on hieman eri ainesosia kuin Nutronferrossa. Näitä kahta suositellaan annettavan vuorotellen vesikasveille, jotta ne saavat kaikki tarvittavat ravinteet.

Maljan sijoitin ruokapöydällemme. Malja saa paikassa melko huonosti valoa, joten katsotaan, miten kasvit pärjäävät. Mikäli kasvit eivät tunnu viihtyvän, täytyy malja siirtää paremmin valaistuun paikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *