Huonekasvit

Lehtirullia

Uusien lehtirullien avautumista on jännittävää seurailla. Joskus lehtirullat jumittuvat suojalehden sisään ja voivat jopa katketa varresta. Silloin rullaa kannattaa sumutella. Myös ilmankostutin auttaa lehtirullia avautumaan.

Philodendron Birkinin lehtirullat ovat vaaleita ja lehdet vihertyvät vanhentuessaan. Lehtirullat aukeavat yleensä ilman ongelmia.
Philodendron Pink Princess yrittää irrottaa lehteään suojalehdestä. Uudessa lehdessä näyttäisi olevan pinkkiä väriä, joten malttamattomana odotan, millainen lehti rullasta syntyykään.
Pieni philodendron Prince of Orange saa lehtirullansa auki yleensä ilman ongelmia. Uusissa lehdissä on erittäin kaunis oranssi sävy, joka vihertyy keltaisen kautta lehtien vanhetessa.
Syngonium Rayiin lehtirullat ovat hauskasti kippurassa. Kasvi on pienehkö, mutta nopea kasvamaan ja nytkin lehtirullia on tulossa samaan aikaan useampia.
Syngonium Neon Robustalla lehtirullat aikeavat todella hitaasti. Yleensä kasvi tekee jo toista tai kolmatta lehtirullaa, kun ensimmäinenkin on vielä avautumatta.
Philodendron Florida Ghostin uudet lehdet ovat vaaleat ja ne tummuvat vihreiksi vanhentuessaan.
Philodendron New Queen taistelee aina lehtirullien avaamisen kanssa. Runsas sumuttelu pari kertaa päivässä tekee lehdestä hieman liukkaamman, jolloin sen on helpompi irrottautua ja avautua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *