Puutarha

Liljojen istutusta kukkapenkkiin

Ostin vuosi sitten syksyllä muutamia liljan sipuleita, mutta unohdin istuttaa ne. Nyt siivouksen yhteydessä törmäsin laatikossa lojuviin sipuleihin ja päätin laittaa ne kukkapenkkiin.

Etupihan kukkapenkkiin olen istuttanut ahomansikan sekaan tulppaaneja, jotka kukkivat keväällä. Liljat kukkivat myöhemmin kesällä, joten päätin istuttaa liljat tulppaanien sekaan. Istutin kukkapenkkiin aikaisemmin maksaruohoa ja punahatun, jotka kukkivat syksyllä. Liljojen istutuksen ansiosta, kukkapenkin pitäisi nyt kukkia läpi kesän.

Istutin sipulit 3 kertaa korkeutensa syvyyteen. Laitoin sipulit ryhmään noin 20 sentin etäisyydelle toisistaan. Näin liljat toivottavasti tukevat hieman toisiaan, sillä odotettavissa on metriset varret.

Jotkin liljat voi istuttaa myös keväällä, mikäli unohtaa istutuksen syksyllä. Laitoin istutuskuopan pohjalle ripauksen matokakkaa ensiravinteeksi. Yllättäen olin kesän aikana hukannut istutuslapioni, joten tein istutustyön pienellä Fiskarsin kuokalla. Homma onnistui hyvin silläkin. Fiskarsin pikkukuokka on edullinen, moneen soveltuva ja kestävä pihatyökalu. Esimerkiksi kitkemisessä kuokka on ihan ehdoton apuväline. Kuokka on kevyt, mutta tehokas.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/388149/FISKARS-kuokka?gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiPBkHDn-rQKYziSQmC5inI8X3QHR7LPE7Nc3y1jrcqzIBSqsUaLRShoCUfgQAvD_BwE

(4) Kommentit

 1. Irma Moilanen says:

  Hei! Olenko tehnyt virheen, kun laitoin kankaan rikkaruohoja varten liljapenkkiin, kyllä liljat ovat kasvaneet ja ovat nupuilla🤔

  1. Hanna says:

   Voi laittaa kankaan ihan hyvin.

  2. Nina Nieminen says:

   Hei! Ostin alelaarista liljan sipuleita, enkä tiedä istutanko ne nyt syksyllä (viikonlopuksi luvattu lämmintä) vai säilyvätkö kevääseen varastossa. Osaisitko neuvoa.

   1. Hanna says:

    Vähän riippuu siitä, milloin ovat kukassa. Jos ovat keväällä kukkivia, niin laittaisin nyt, jos loppukesästä kukkivia, laittaisin vasta keväällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *