Huonekasvit

Muulinkorvien suihkupäivä

Eilen oli muulinkorvieni suihkupäivä. Tarkoitus oli viedä suihkuun muitakin kasveja, mutta jotenkin into lopahti heti muulinkorvien jälkeen. 😀 Muuleja talossa on 22 erilaista, joten niiden raahaamisessa kylpyhuoneeseen on oma hommansa. Niinpä muiden kasvien suihkupäivä siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Aina suihkupäivinä haaveilen joistain kärryistä, joilla saisi vietyä paljon kasveja kerrallaan. Sylissä ja käsissä 4 ruukkua on aikalailla maksimi, mitä saan kannettua kerrallaan, painavampia saviruukkuja vieläkin vähemmän.

Suihkuttaminen on helppo tapa päästä eroon kasvin lehdillä olevasta pölystä ja muusta liasta. Samalla kasvi saa kosteutusta kokonaisvaltaisesti. Suihkussa kasvupohjasta huuhtoutuu pois mahdolliset ylimääräiset lannoite- ja kivennäiskertymät. Myös mahdolliset kasvintuhoajaötökät saavat kyytiä suihkun alla. Jos kasvilla on sammaltukikeppi, se on kätevää kastella suihkussa. Ilmajuuret kiinnittyvät tukeen paremmin, kun sen pitää kosteana. Märkä keppi pitää myös ilmankosteuden korkeana kasvin ympärillä.

Suihkuun viedessä kannattaa katsoa hieman kasvin kasvupohjaa. Jos se on kovin vettä pidättävää, kuten pelkkää multaa tai kookosta, kannattaa kasvupohja suojata vedeltä, esimerkiksi muovipussin avulla. Ruukku laitetaan muovipussiin, jonka suu suljetaan tiukasti esimerkiksi teipillä. Näin vesi ei valtaa kasvupohjaa liiaksi. Mikäli kasvi on istutettu umpiruukkuun, jossa ei ole pohjareikiä, ei kasvia kannata viedä suihkuun.

Suihkutan kasvit kevyellä paineella ja käteen mukavan lämpöiseltä tuntuvalla vedellä. Liikuttelen suihkua kasvista toiseen, jotta kasvupohja ei nouse liian veden takia ulos ruukusta. Reilu 20:n muulinkorvaa saivat vettä niskaansa noin viiden minuutin ajan. Näin koko kasvupohja varmasti kastuu läpikotaisin ja lannoite- ja kivennäisjäämät valuvat veden mukana pois kasvupohjasta. Annoin muulinkorvien valuttaa vettä kylpyhuoneessa suihkun jälkeen vajaan tunnin verran, jotta kaikki ylimääräinen vesi valui pois ruukuista.

Myös aluslautaset pääsivät tiskattavaksi. Suihkuttelun jälkeen kasveja ei tarvitse hetkeen kastella. Muulinkorvani pärjäävät pitkälle toista viikkoa ilman kastelua suihkupäivän jälkeen näin kesällä ja talvella kauemmin.

(2) Kommentit

 1. Jasmin says:

  Montako kasvia sulla on yhteensä?

  Hyvää viikonloppua!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  1. Hanna says:

   juuri tein kasvi-inventaarion ja 248 oli loppulukema…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: