Huonekasvit

Muulinkultakorvan istutus syvemmälle

Minulla on tapana latvoa muulinkorvia usein, jolloin ne haarautuvat ja kasvavat pensasmaisemmin. Muulinkorva tarvitsee jonkinlaisen kasvituen, sillä se on köynnöskasvi. Amppeliinkin sen voi laittaa, mutta muulinkorvalla on kova pyrkimys kasvaa ylöspäin. Amppelissa kasvi saattaakin kasvaa oudonnäköiseksi, kun painovoima kiskoo kasvia alaspäin ja kasvupyrkimys on ylöspäin.

Muulinkorva nauttii kovasti sammaltukikepistä, jolloin se voi kiinnittyä tukeen ilmajuurillaan. Itse en jaksa huolehtia sammalen kosteana pitämistä, joten käytän tavallisia ohkaisia puukepukoita, joihin kiinnitän kasvin varrestaan narulla. Jos muulinkorva on monihaarainen, voi sille laittaa useamman kepukan. Puisen kepin huono puoli on se, että se maatuu ajan myötä kasvupohjassa. Kepukoita joutuukin ostamaan uusia silloin tällöin.

Muulinkorva Pink Spot on latvomisesta huolimatta kasvanut reippaalla tahdilla ja haaroittumisen johdosta se on latvastaan tuuhea. Kasvi on kuitenkin päässyt matkan varrella useamman kerran kuivahtamaan liikaa ja se on kuolettanut useamman alimman lehtensä. Kasvi on saviruukussa, joka hengittää. Siksi kasvupohja on kuivunut nopeammin, kuin muoviruukuissa olevilla muulinkorvillani. Siksi kasvi on päässyt usein liian kuivaksi. Lehtien kuolettamisen myötä kasvin varren alaosa on jäänyt kaljuksi.

Päätinkin vaihtaa saviruukun muoviruukuksi, jotta kasteluväli pitenisi. Kasvi kaipaili myös isompaa ruukkua, vanha alkoi olla melko täynnä juuria. Koska ruukun koko suureni, päätin samalla istuttaa kasvin syvemmälle kasvupohjaan. Näin sain kaljun varren piiloon.

Kasvupohjaksi laitoin seoksen, johon laitoin reilu puolet kookosta ja vajaan puolet perliittiä ja hydrosoraa. Lisäksi heitin sekaan kourallisen kaarnaa eli orkideamultaa. Multaakin olisi voinut käyttää, itse olisin valinnut turpeettoman viherkasvimullan. Turve pidättää kovasti vettä, eikä ole oikein kasvin juurien mieleen. Mullankin sekaan kannattaa laittaa jotain kuohkeuttajaa kuten kevytsoraa ja/tai perliittiä. Myös kaarnaa voi laittaa mullan sekaan, se hieman happamoittaa kasvupohjaa, mikä on muulinkorvalle mieleistä. Istutuksen jälkeen laitoin kasville pari puutikkua kasvitueksi ja vein kasvin suihkuun. Näin kasvupohja kastui kauttaaltaan ja sain lehdet puhtaaksi kasvupohjasta ja pölystä. Suihkun jälkeen annoin ruukun valuttaa vettä viemärin päällä tunnin verran ja vein kasvin paikoilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *