Huonekasvit Kukkakaupat

Muutama viikko nettikasvikauppaa takana

Avasin Hulluna nettikasvikaupan reilu kolmisen viikkoa sitten. Yli 40 kasvia on saanut jo uuden kodin. Kauppaa on ollut yli maltillisen myyntibudjettini, joten täytyy olla tyytyväinen. Kasvatustelttaan on tullut hieman tilaa lisää, kun kasvit ovat menneet kaupaksi ja uudet pistokkaat vielä odottavat juuriaan. Pistokasastioissa on tällä hetkellä ruuhkaa, kun skalpelli viuhui parina unettomana yönä ja lyhentelin yhtä sun toista ylikasvanutta kasvia.

Viileät ilmat tekevät tuloaan, joten kaupan valikoimiin tulivat myös lämpöpakkaukset, jotka pitävät kasvilaatikon lämpimänä 40 tuntia. Pakkaus maksaa asiakkaalle 1,50€ ja se takaa, että kasvit selviävät kuljetuksesta hengissä pikku pakkasillakin. Näillä keleillä vielä riittää, että kasvi on pakattu useaan kerrokseen sanomalehteä.

Kasvit postitetaan aina maanantaisin, jotta ne ehtivät asiakkaille ennen viikonloppua. Kasvien pakkaaminen onkin täyttänyt maanantaiaamut aika totaalisesti. Myös perhe on saanut oman osansa, kun viimeistään seitsemältä aamulla alan ähistä, rapistella, painia pahvilaatikoiden kanssa ja laulattaa vinkuvaa teippauskonetta.

Myös pakettien postitus netissä on oma rumbansa, saati niiden roudaus pikku Skodalla Postiin. Kaikki asiakkaat ovat ilmeisesti saaneet kasvinsa ehjänä perille, ei ainakaan ole tullut reklamointeja. Myös monenlaista teippiä, pakkauspaperia, silkkipaperia ja pahvilaatikoita on saanut etsiä ja kantaa kaupoista kotiin.

Olen lisännyt kasveja kauppaan sitä mukaa, kun ne alkavat olla myyntikunnossa. En myy pistokasta aivan heti istutuksen jälkeen, vaan seuraan ensin hetken, että kasvi kotiutuu hyvin kasvupohjaan. Yleensä odotan myös, että kasvupiste aktivoituu ennen kuin myyn kasvin. Kasvien lisääminen valokuvineen nettikauppaan vie yllättävän paljon aikaa.

Koska löysin hartaan etsimisen jälkeen halvempia pahvilaatikoita ja sarjapakettien ostaminen pienensi postimaksua, olen pystynyt alentamaan alkuperäistä toimitusmaksua. Nyt toimitusmaksu on 9,90€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *