Puutarha

Näkemiin räkätit, Marjaleena vahtii pihaa.

Mansikat alkoivat kypsyä, enkä huomannut sitä ajoissa, joten ensimmäiset punaiset mollukat hävisivät räkättien suihin. Koska mansikoita on vain muutama taimi, harmitti ensimmäisten mansikoiden katoaminen vietävästi. Niinpä olikin aika kaivaa pihavaraston nurkasta vanha kunnon Marjaleena esiin pihaa vahtimaan.

Marjaleena on tehty vaatetelineestä, joka on aikoinaan ostettu muistaakseni Ikeasta ja jäänyt myöhemmin käyttämättömäksi. Vaatetelineellä on yllään oranssi mekko ja sininen gollegepaita, joiden sisään on tungettu lapsilta pieniksi jääneitä vaatteita. Näin marjaleena sai hieman pyöreämpiä muotoja.

Marjaleenan pää tehtiin vanhasta kukkaruukusta, toppatakin hupusta ja hellehatusta, jotka solmittiin kiinni huivilla. Hattu kiinnitettiin huppuun parilla isolla hakaneulalla.

Lisäpelokkeeksi Marjaleenan käsiin solmittiin tuulessa heiluvat höyhen ja muutama cd-levy.

Hailakan oranssin hameen päälle kietaistiin toivottavasta räkättejä enemmän pelottavaksi tehosteväriksi punainen huivi. Vaatetelineen jalkojen päälle pistettiin kivet, jotta Marjaleena pysyy tuulellakin pystyssä. Räkättipelättimen käytössä tärkeää on liikutella pelätintä parin päivän välein ja hänelle voi myös vaihtaa vaatteita kesän aikana. Näin räkätit eivät totu pelättimeen niin nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *