Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Ostoksilla Pirkkalan Bauhausissa

Piti ostaa vähän kaikenlaista kasvitavaraa, joten suuntasin Bauhausiin Pirkkalaan. Ostoslistalla oli iso saviruukku, hyönteisverkkoa, kaarnaa eli orkideamultaa, syyslannoitetta, jotain syksyllä kukkivaa perennaaa ja ehkä jokin uusi huonekasvi.

Olen ostanut lähes kaikki ruukkuni Bauhausista. Käytän oikeastaan vain Elhon mustia tai valkoisia muoviruukkuja tai terrakotta- saviruukkuja. Bauhausista löytyy lisäksi ihan kiva valikoima suojaruukkuja sisälle ja ulos ja myös läpinäkyviä muoviruukkuja. Saviruukkuja löytyy parissa eri värissä ja altakasteluruukkujakin on. Nyt oli hakusessa iso saviruukku kookokselle, jonka isäntä toi yllätyksenä kauppareissulta. En usko kookoksen pitkäikäisyyteen, mutta olisin halunnut sille ison saviruukun, jotta kasvi ei kaatuilisi. Valitettavasti isoja pohjareijällisiä saviruukkuja ei ollut hyllyssä ja jouduin tyytymään Elhon valkoiseen muoviruukkuun.

Ostan usein Bauhausista myös kasvupohjia. Valitettavasti monet kasvupohjat ovat usein loppu, esimerkiksi perliittiä ja kaarnaa on monesti huonosti saatavilla. Niinpä ostan kaarnaa aina useamman pussin, kun sitä sattuu sieltä löytymään. Kaarnana käytän kookospohjaisissa kasvupohjasekoituksissa Kekkilän orkideamultaa. Kuten edellisilläkin kerroilla, ei taaskaan hyllyssä ollut Kekkilän orkideamultaa, joten kaarna jäi ostamatta.

Taimimyymälässä oli tarjolla jonkin verran erilaisia syksyllä kukkivia perennoja. Syysperennamix- nimikkeen alta löytyi muutama syyskukkija, joita sai kaksi (Sedum Red Sparkle ja Sedum Variegatum) hintaan 11,90€. Lisäksi ostin punahatun joka maksoi 12€ etupihan kukkapenkkiin, sillä tällä hetkellä siellä kukkii ainoastaan mäkikuisma. Syksy ei tunnu niin ankealta, kun on hieman kukkivia kasveja pihamaalla.

Bauhausin huonekasviosastolta löytyy yleensä aina jotain mielenkiintoista. Tällä kertaa silmiin osui keltainen Philodendron Malay Gold. Tarkistin kasvin pikaisesti, eikä mitään ötököihin viittaavaa näkynyt, joten nostin kasvin ostoskärryihin. Bauhaisin valikoimissa on viherkasvien lisäksi paljon kaktuksia ja tyräkkejä ja hinnat ovat oikeinkin siedettäviä.

Tukevaa valkoista hyönteisverkkoa käytän reikäruukkujen pohjalla estämään kasvupohjan valumista ulos ruukusta. Rulla on 60cm leveää ja siinä on 2,5 metriä verkkoa. Ostin edellisen rullan puolisen vuotta sitten, joten muutama kasvi on tullut ruukutettua..

Lannoitteita Bauhausista löytyy omansa eri kasveille ja joka vuodenajoille. Ostin Biolanin syyslannoitetta, sillä sitä oli myynnissä 5,5 litran tonkassa. Muita syyslannoitteita löytyi isommissa pakkauksissa, mutta pieni pakkaus riitti nyt tarpeisiini. Syyslannoitetta annoin marjapensaille, omenapuulle ja kukkapenkkeihin. Se parantaa kasvin talvenkestävyyttä ja lisää satoa ja kukintoja ensi kesänä.

https://www.bauhaus.fi/hyonteisverkko-0-6-x-2-5-m-valkoinen.html

https://www.bauhaus.fi/syksyn-pk-lannoite-biolan-5-5-l.html

https://www.bauhaus.fi/kasvatusruukku-elho-green-basics-valkoinen-17-cm.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *