Huonekasvit Kukkakaupat Puutarha

Pikavisiitti Karvian kukkaan

Eilen minulla oli asiaa Karvialle ja tietenkin piti samalla käydä tutustumassa paikalliseen kukkakauppaan, joka sijaitsi pääkadun varrella. Pihalla oli myynnissä krysanteemeja ja callunoita. Callunoita löytyi myös hauskasti eri väreihin värjättyjä malleja, mikäli pihaansa olisi halunnut räikeitä värejä. Itse suunnistin kuitenkin nopeasti sisälle viherkasveja katsomaan.

Kukkakauppa yllätti valikoimallaan, joskin itselläni melkein kaikki heillä myynnissä olevat kasvit jo olikin. Lehtikaktuksia olisi ollut sellaisia, mitä minulla ei vielä ole, mutta olen hieman huono pitämään niitä hengissä, joten purjehdin niiden ohitse. Muutama komea saniainenkin olisi ollut tarjolla, mutta saan ne aina ennätysajassa kuolemaan, joten luovuin niistä haikeana.

Löysin kuitenkin hurmaavan begonia Rexin, jollaisen juuri jouduin heittämään roskikseen kaupasta mukana tulleen villakilpikirvatartunnan takia. Onneksi pidin begonian oston jälkeen karanteenihuoneessa, joten kirvat eivät tarttuneet muihin kasveihini. Yleensä katson kasvit tarkkaan jo kaupassa, mutta begonian tutkin liian pintapuolisesti. Uusi begonia maksoi vain 6 euroa, mikä oli mielestäni erittäin edullinen hinta. Kotona jaoin kasvin kolmeen osaan ja annoin yhden lahjaksi ystävälle. Tällä kertaa kasvi vaikuttaa olevan ötökkävapaa, mutta se joutui silti kotona vähintään kahdeksi viikoksi karanteenihuoneeseen.

Karvian kukassa oli jonkin verran tarjolla leikkokukkia ja valmiita kimppuja. Myös ruukkuosastolla oli paljon vaihtoehtoja, mikäli sellaisiin olisi ollut tarvetta. Itse olin kuitenkin käynyt juuri aikaisemmin paikallisella kirpputorilla ja ostanut sieltä läjän kukkaruukkuja.

Begonian lisäksi ostin orkkidealannoitetta, sillä olen viimeaikoina erehtynyt ostamaan pari orkkideaa, vaikka onnistumisprosenttini niiden kanssa lähentelee nollaa. Nyt ajattelin lisätä onnistumismahdollisuuksia oikealla ravinteella.

Kaiken kaikkiaan Karvian kukka oli käymisen arvoinen kukkakauppa. Palvelu oli erittäin avuliasta ja ystävällistä ja ravinnepurkin korkkikin teipattiin pyytämättä, ettei vain korkki aukea kotimatkalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *