Huonekasvit

Rairuohoa, vaikka multa unohtui ostaa?

Kävikö niin, että ostit rairuohon siemeniä pääsiäiseksi, mutta unohdit ostaa multaa eikä kotoa löydy vanhaakaan pussia? Eipä hätää, rairuoho kasvaa myös ilman multaa kosteassa käsipaperissa tai vessapaperissa.

Sain koulutusreissulla Kaarinan K-marketista ilmaiseksi rairuohon siemeniä. En ole mikään pääsiäisihminen, enkä yleensä laita rairuohoa kasvamaan, kun lapsetkin ovat aikuisia. Mutta nyt kun sain siemeniä, päätin myös kylvää siemenet. Minulla olisi ollut kookoskuitua kasvupohjaksi, mutta säilytyslaatikko oli kaukana varastossa, enkä laiskuuksissani jaksanut hakea sitä tähän hätään.

Otinkin keittiöstä puolen sentin pinon käsipaperia, jotka asettelin jäätelörasian pohjalle mahdollisimman tasaisesti. Kastelin käsipaperiläjän hanavedellä kauttaaltaan melko märäksi. Ei kuitenkaan niin, että paperit vallan lilluisivat vedessä. Ripottelin runsaasti ja mahdollisimman tasaisesti joka paikkaan rairuohon siemeniä.

Laitoin rasian kanneksi kelmua, johon tein pari tuuletusreikää. Leipäpussiakin olisi voinut käyttää. Näin kosteus ei haihdu niin nopeasti käsipaperista, ja kylvöksen kastelutarve pienenee. Käsipaperit pidetään märkänä/ kosteana koko ajan. Rairuoho kuihtuu nopeasti, mikäli vesi loppuu astiasta. Laitoin jäätelörasian valoisaan paikkaan eteläikkunalle. Rairuoho itää noin viidessä vuorokaudessa. Otan kelmun pois, kun kasvu on lähtenyt kunnolla käyntiin.

Rairuoho on aika hentoista, joten ruohoa ei kannata päästää liian pitkäksi tai se lakoaa. Ruohoa voi lyhentää saksilla. Itsellä ei ole pääsiäiskoristeita, mutta tarvinnee hommata joku pikkutipu ruohon keskelle kurkkimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *