Minulla on muutama kasvi semihydrossa ja ne kaikki ovat viihtyneet todella hyvin. Semihydrossa kasvi on istutettu ruukkuun, jossa on runsaasti reikiä. Kasvupohjana voi käyttää esimerkiksi kevytsoraa. Reikäruukku asetetaan hieman isomman umpiruukun sisään ja umpiruukun pohjalle laitetaan lannoitevettä. Umpiruukkuun lisätään vettä aina veden vähentyessä.
Samettilehteni on ollut melko pienessä ruukussa, joten sitä on saanut kastella yhtenään. Olikin aika laittaa kasvi isompaan ruukkuun. Minulla oli valmiina hydrosoraa, umpiruukku ja verkkoruukku, joten päätin istuttaa kasvin semihydroon. Edellisenä iltana kastelin kasvia runsaasti, jotta se olisi ennen semihydroon siirtoa mahdollisimman hyvin nesteytetty.
Pesin ensin verkkoruukullisen hydrosoraa. Se on perinteistä lecasoraa isompirakeista, joten papanat pysyvät ruukussa, vaikka sen reiät ovat melko suuret. Otin samettilehden irti ruukustaan ja painelin kasvupohjaa irti juurakosta sormillani. Kasvi oli mullattomassa kookospohjaisessa kasvupohjassa, joten juurten puhdistus kävi nopeasti. Lopuksi huljuttelin juurakkoa vielä vesiämpärissä, jotta sain juuret mahdollisimman puhtaaksi.
Laitoin ensin reikäruukkuun kolmasosan hydrosoraa. Asettelin kasvin juuret soran päälle ja täytin ruukun hydrosoralla. Sitten laitoin umpiruukun pohjalle vettä reilu kolme senttiä ja laitoin reikäruukun umpiruukun sisään. Veden sekaan laitoin vesiviljelyynkin soveltuvaa Terra Power Crowth ravinnetta. Näin alkuun mittasin lannoitetta puolella annostuksella, kun kasvi vasta totuttelee uuteen kasvuympäristöön.
Istutuksen jälkeen latvoin kasvin kahta pisintä oksaa, jotta kasvin vedentarve pienenisi. Sijoitin kasvin kosteaan kasvitelttaan pariksi ensimmäiseksi päiväksi. Mikäli ei omista kosteaa paikkaa, voi juuri istutetun kasvin solmia läpinäkyvän pussin sisään. Kasvi on ollut semihydrossa nyt muutaman päivän ja kaikki näyttää hyvältä tähän asti.