Huonekasvit

Saviruukusta amppeli käden käänteessä

Kaupallinen yhteistyö nettikauppa Kasvikuplan kanssa.

Sain nettikauppa Kasvikuplasta kokeiluun Bolty amppelisysteemin, jolla tavallisesta saviruukusta saa tehtyä amppelin parin mutterin ruuvauksella.

Systeemi on yksinkertainen; kierretangon yläpäässä on ripustusrengas ja toisessa päässä mutterien välissä kaksi isoa prikkaa, joiden välissä on kumitiivisteet. Ruukussa, johon systeemi laitetaan, pitää olla yksi reikä pohjassa. Kierretanko laitetaan reikään ja ruukun pohja jätetään prikkojen ja tiivisteiden väliin. Muttereita kiristettäessä tanko jää prikkojen avulla kiinni ruukkuun.

Prikat peittävät pohjareijän ja prikkojen välissä olevat kumitiivisteet tekevät ruukun pohjasta vettäpitävän. Näin ruukkua kastellessa vettä ei tipu lattialle, toisin sanoen ruukusta tulee umpiruukku. Tämä pitää huomioida kastelussa; veden kanssa ei kannata lutrailla, koska ylimääräinen vesi ei pääse ulos ruukusta, vaan jää ruukun pohjalle.

Systeemin kiinnitys ruukkuun kävi nopeasti ja helposti. Mutterien kiristyksessä käytin apuna jakoavainta, muita työkaluja ei tarvittu. Lopputulos oli huomaamaton ja tukevan oloinen.

Istutin ruukkuun herttaköynnösvehka Lemon Limen ja kaksi kultaköynnös Neonia. Kasvupohjaksi laitoin kookos- perliitti- kaarna- hydrosora-seoksen. Ennen istutusta pesin ruukun sisä- ja ulkopinnat. Tyydyin poistamaan tiskiharjalla isoimmat kalkkisaostumat, sillä pidän ruukuista patinoituneina. Täytin ruukun vedellä tunniksi ennen kasvien istutusta. Näin huokoinen ruukku kastui läpikotaisin, eikä imaissut kasvupohjasta kaikkia kasteluvesiä istutuksen jälkeen.

Koska ruukun pohjassa on systeemin laiton jälkeen mutteri, se ei pysy kunnolla pystyssä istutuksen aikana. Ruukku kannattaakin laittaa toisen ruukun sisään pystyyn istutusta tehdessä. Kannattaa myös olla tarkkana, että systeemi tulee kiinnitettyä mahdollisimman keskelle ruukun pohjaa, näin ruukku ei roiku vinossa. Ruukku ja kasvit pääsivät olohuoneen ikkunalle.

Alla linkki tuotteen luo:

https://www.kasvikupla.fi/product/144/bolty-ruukun-ripustustanko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *