Huonekasvit

Iso suljettu kasviterraario, pohjatyöt.

Sain ystävältä ison akvaarion, jonka pituus oli melkein 130cm, korkeus noin 55cm ja syvyys 45cm. Päätin tehdä siitä lähes suljetun trooppisen kasviterraarion, jonne sijoittaisin korkeasta ilmankosteudesta pitäviä kasveja.

Terraarion pohjalle laitoin noin kolmen sentin kerroksen hyvin pestyä hydrosoraa salaojaksi. Hydrosoran pesin ulkona letkulla ämpärissä, jonka pohjassa on reikiä ja annoin soran valuttaa vettä pitkään, ennen kaatamista terraarioon, jotta terra ei lainehtisi vedestä.

Salaojan päälle laitoin Bauhausista muutamalla eurolla ostamaani hyttysverkkoa, jonka reiän koko on 1,9mm. Leikkasin verkon hieman pienemmäksi, kuin terraarion pohja on, jotta verkko ei näy läpi sivu- ja etulaseista.

Kasvupohjaksi laitoin erittäin imukykyistä moler-savesta valmistettua Wurth imeytysraetta, joka pitää pohjan kosteana ja josta oli helppo muotoilla hieman muotoja maastoon. Imeytysrakeen ostin Puuilosta ja se maksoi 18 euroa 17 kilon säkki. Raetta upposi terraarioon kaksi säkillistä. Pesin imeytysrakeen puhtaaksi savipölystä ulkona letkulla reiällisissä ämpäreissä. Pesemisessä oli oma hommansa ja ämpäreitä sai valuttaa pitkään pesun jälkeen. Imeytysrakeen sijasta olisi voinut käyttää myös seramista, mutta imeytysrakeen hinta on seramista paljon alhaisempi.

Terraarion etulaitaan laitoin imeytysraetta noin 10:n sentin kerroksen ja takalaitaan yli 20cm kerroksen. Tein maaston muotoilua helpottamaan penkereen matelijoille sillaksi/ luolaksi tarkoitetuista keppimatoista. Keppimattoja meni terraarioon 8 ja ne maksoivat kolme euroa kappale terraario.fi kaupassa. Terraarion takaseinään laitoin koristeeksi kolme kantoa/juurakkoa, terraario.fi kaupassa ne maksoivat 14 euroa kappale. Niiden takareuna on sahattu tasaiseksi, joten ne asettuivat hyvin paikoilleen.

Reptile Maniacsilta tilasin 7 litraa vihreää elävää sammalta , joka maksoi postituskuluineen yhteensä noin 25 euroa. Tilasin sammalta vahingossa juuri oikean määrän ja se riitti kattamaan kaiken pohjapinta-alan. Pesin kuivatut sammalet edellisenä päivänä juoksevan veden alla ja jätin ne veteen imeytymään yön ajaksi, jotta kaikki sammal varmasti kastui. Nähtäväksi jää, kuinka sammal kotiutuu imeytysrakeen päälle.

Kun pohjatyöt oli tehty, aloitin kasvien istutuksen. Kasveista ja muusta tarpeistosta on tulossa lisää juttua vielä tällä viikolla, joten kannattaa olla kuulolla, mikäli terran edistyminen kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *