Kukkakaupat Puutarha

Syyskukkijoiden istutusta

Etupihan kukkapenkki on näin syksyllä tylsän näköinen. Ainoa kukkiva kasvi siellä on tällä hetkellä mäkikuisma. Myös viiruhelpi on tehnyt tuuhean kasvuston, mutta muuten kukkapenkki loistaa tyhjyyttään. Akileijat jätin perkaamatta kukinnan jälkeen ja niissä onkin kaunis syysväri.

Menin Bauhausiin etsimään jotain syyskukkijaa. Valikoima oli näin syksyllä jo aika suppea ja löysinkin vain kolme erilaista kukkivaa kasvia, jotka kaikki nappasin ostoskärryihin. Ostin yhden punahatun ja pari erilaista maksaruohoa.

Punahattu maksoi 12€ ja se oli täydessä kukinnassa. Kasvi kukkii pitkään heinäkuun alusta alkaen jatkuen syyskuun loppuun.Kasvi ei pelästy hallaöitä ja sietää aurinkoa ja varjoa. Etupihan kukkapenkki on eteläseinustalla, joten kasvi saa siinä paljon aurinkoa.Kasvi ei viihdy savimaassa. Kukkapenkissäni on paksu multakerros, joten luulisin kasvin viihtyvän penkissä hyvin. Kasvi kasvaa 50 cm korkeaksi. Istutin kasvin tulppaanien sekaan, joten jatkossa kukkapenkki kukkii keväällä ja syksyllä. Keskikesällä penkissä kukkii ahomansikka ja ketoneilikka. Punahattu leikataan alas keväisin lumien sulattua.

Lisäksi ostin kaksi maksaruohoa (Sedum Variegatum ja Sedum Red Sparkle). Variegatumilla on keltaiset kukat ja se voi kukkia kesäkuulta syyskuulle. Red Sparklen kukat ovat purppurat ja varsi ja lehden harmaanvioletit ja se kukkii heinäkuulta lokakuulle. Variegatum jää matalaksi, mutta Red Sparkle voi kasvaa 40cm korkeaksi. Istutin nämäkin kasvit tulppaanien sekaan. Vielä olisi tarkoitus laittaa penkkiin keskikesällä kukkivia liljoja, joiden sipuleita minulla on valmiiksi ostettuna.

Laitoin istutuskuopan pohjalle reilusti matokakkaa, mutta muuten en vielä lannoittanut kasveja, vaan annan niiden sopeutua istutuspaikkaansa ensin. Jatkossa ajattelin jossain vaiheessa antaa syyslannoitetta koko kolmikolle. Kastelin kasvit hyvin istuttamisen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *