Huonekasvit

Terra Power ravinteella kovaa kasvua

Kaupallinen yhteistyö Vplux Oy:n kanssa.

Sain reilu kuukausi sitten Vpluxilta koekäyttöön Terra Power nestemäistä kastelulannoitetta. Vplux on juuri aloittanut tuotteen jälleenmyynnin ainoana Suomessa. Terra Power on laaja tuotesarja, nyt käyttööni tuli peruslannoitteet Gorgona Power Growth A ja B sekä Gorgona Power Bloom A ja B. Viherkasveille käytetään Growth lannoitteita ja kukkiville kasveille voi antaa esimerkiksi joka toisella lannoituskerralla Bloom lannoitteita.

Lannoitteissa on pääravinteiden (NPK) lisäksi mikroravinteita, joita kasvi tarvitsee kasvuun ja kukkimiseen. Tuote on riittoisaa; litraan vettä laitetaan 1-2 millilitraa ravinnetta. Olen käyttänyt mittaamiseen pientä ruiskua.

Tuotesarjasta löytyy lisäksi iso liuta tuotteita kukinnan buustamiseen, kasvun maksimoimiseen, vastustuskyvyn nostamiseen ja juurien kasvuun. Tuotteet sisältävät muiden ainesten, kuten kivennäisten lisäksi erilaisia kasveille hyödyllisiä mikrobeja. Tuotteet on pH stabiloituja, eivätkä ne laske tai nosta kasvupohjan pH:ta. Terra Power lannoitteet käyvät kaikkiin kasvupohjiin ja myös vesiviljelyyn. Itse olen antanut lannoitetta semihydroille sekä aktiivihydrossa ja erilaisissa mullattomissa kasvupohjissa oleville kasveille.

Terra Power valmistetaan nykyaikaisessa tehtaassa Bulgariassa. Valmistusprosesseissa huomioidaan ympäristö. Tarkempaa konkreettista tietoa prosesseista ja ympäristön huomiomisesta en kuitenkaan löytänyt heidän nettisivuiltaan.

Olen käyttänyt lannoitetta nyt jokusia viikkoja ja kasvit ovat kasvupohjasta riippumatta todella tykänneet uudesta lannoitteesta ja kasvu on mielestäni nopeampaa kuin aikaisemmin. Ennen käytin Puutarhan Kesää, mutta taidan siirtyä Terra Poweriin ihan kokonaan.

Lisäksi ajattelin hommata saman tuotesarjan La Sirena vitamiinilisää, joka sisältää magnesiumin ja kalsiumin lisäksi ureaa, hiivauutetta, l-tryptofaania, humusaineita, B-vitamiineja, monokaliumfosfaattia ja mikroleväuutetta. Tuotetta voi antaa kaikissa kasvunvaiheissa. Tuote lupaa maksimoida kasvin kasvun, joten haluan ehdottomasti kokeilla, pitääkö se paikkansa.

Alla linkki Vplux Oy:n nettikauppaan:

https://www.vplux.fi/fi/group/terra-power/795

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: