Huonekasvit Puutarha

Tupakat kasvavat hurjaa kyytiä

(Huom: Virginiantupakka on koisokasvi, joka sisältää myrkyllistä nikotiinia. Nikotiini on vahvasti addiktoiva alkaloidi, enkä suosittele sen käyttöä kenellekään missään muodossa.)

Isäntä halusi opetella tekemään nuuskaa. Niinpä hankin virginiantupakan siemeniä. Laitoin tupakat kasvamaan kuutisen viikkoa sitten ja ne lähtivät nopeasti kasvuun. Istutin alunalkaen noin 100 siementä, joista koulin 12 isointa omiin pikkuruukkuihinsa. Juhannuksen alla laitoin koulituista taimista 8 suurinta isompiin ruukkuihin. Kaikki kahdeksan lähtivät heti kovaan kasvuun ja ovat kuukaudessa kasvaneet yli 50cm korkeiksi. Loppuja taimia lahjoitin ystäville.

Laitoin tupakat mullattomaan kasvupohjaan, johon laitoin reilu puolet kookosta ja loput perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa.

Lannoitteena olen käyttänyt Terra Powerin lannoitteita. Nyt olen antanut pelkkiä Growth lannoitteita ja kun tupakat alkavat kukkia, annan vuorotellen Bloom ja Growth lannoitteita. Olen lannoittanut tupakoita joka kastelulla, sillä kasvien kasvu on ollut nopeaa.

Siirsin kasvit juhannuksena ulos. Aurinko helotti koko juhannuksen täydeltä terältä. Niinpä vain keinovaloa saaneet taimet hieman kärähtivät, kun joutuivat aurinkoon koko päiväksi. Tupakkien lehdet menivät hailakan värisiksi ja lerpattivat löysinä. Ehdin jo hieman pelästyä, mutta palamisesta huolimatta kasvit jatkoivat ripeää kasvuaan. Laitoin ruukut muovisten laatikoiden sisään, jotta voin kaataa hellepäivinä reilulla kädellä vettä laatikoiden pohjalle ja vesi ei lopu päivän aikana, vaikka kuinka paistaisi.

Kun taimet olivat kasvaneet jonkin verran, keräsin kärähtäneet alalehdet pois ja laitoin ne ikkunalaudalle riviin ulos kuivumaan. Lehdet saavat aamupäivällä aurinkoa valokatteen läpi, mikä nopeuttaa hieman kuivumista. Tarkoitus olisi kuivata lehdet hitaasti parissa viikossa. Nyt on niin kostea ilma, että lehdet kuivuvat melko hitaan oloisesti. Nyt lehdet ovat kuivuneet 5 päivää, ja ovat edelleen hyvin nahkeita, joten kuivumistahti taitaa olla hyvä. Näin aikaisin kerätyissä lehdissä ei välttämättä kuitenkaan ole kovinkaan paljon nikotiinia.

Kasvin pitäisi alkaa kukkia noin 45:n päivän kohdalla. Omissani ei kukintoja vielä näy, joten jännityksellä odotan, tuleeko niitä ollenkaan. Tupakan sadonkorjuun voi aloittaa, kun kasvi alkaa kukkia. Satoa kerätään alhaalta ylöspäin muutama lehti kerrallaan. Kypsynyt lehti menettää väriään, eikä nouse illalla pystyyn, kuten ylemmät lehdet tekevät. Syksyllä ajattelin nostaa tupakat sisälle jatkamaan kasvukautta. Latvan viimeiset lehdet eivät todennäköisesti ehdi kypsyä syksyyn mennessä, sillä laitoin siemenet kasvamaan kolmisen kuukautta liian myöhään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *