Huonekasvit

Työalusta pistokkaiden istuttamisen apuna

Kaupallinen yhteistyö Kasvikuplan kanssa.

Eilen oli pistokkaiden istutuspäivä. Ennen muuttoa tuli otettua kasveista paljon pistokkaita, jotta kasvit oli helpompi kuljettaa hieman pienempinä. Alkuviikosta katselin pistokkaiden juuritilannetta ja tajusin monen olevan jo istutusvalmiita. Osa pistokkaista oli juurtunut ennätystahtia. Juurrutan pistokkaat lähestulkoon aina perliitissä, missä pistokkaan mätäneminen on minulla ollut harvinaista.

Sain ihanasta Kasvikupla- nettikaupasta hetki sitten koekäyttööni vettäpidättävän Botanopian istutusalustan ja nyt olikin oiva tilaisuus testata alustaa käytännössä. Alustan voi säilyttää siististi rullalla nepparikiinnityksen avulla. Tuote on kevyt käsitellä ja väriltään se on musta.

Nelikulmaisen alustan nurkissa on nepparit, jotka kiinnittämällä alustaan saa reunoille pienet pystylaidat. Näin istuttaessa alustalle tippunut kasvupohja ei valu/vieri alustan päältä karkuteille. Alustan pinta on pitävä ja ruukut pysyivät istuttaessa hyvin paikoillaan. Tein istutushommat lattialla istuskellen, mutta kompaktin kokoinen (65cm x 55cm) alusta mahtuu myös pöydälle.

Istutukseen pääsi useampi eri muulinkorva ja muutama begonia. Kasvupohjaksi kaikille laitoin kookospohjaisen seoksen, johon tuli kookosta noin puolet ja loput perliittiä, kaarnaa ja hydrosoraa. Kaarnana käytin Kekkilän orkideamultaa.  Istutuksen jälkeen kastelin istutusruukut kunnolla ja laitoin kasvit keinovalon alle kotiutumaan.

Kun istutushommat oli hoidettu, sai alustalle tippuneen kasvupohjan kaadettua kätevästi takaisin kasvupohjan säilytysastiaan ja alustan voi tarvittaessa pestä myös pesukoneessa. Alusta oli todella toimiva apuri ja mietinkin, miksen ole aikaisemmin tällaista hommannut; sotkut eivät levinneet ympäriinsä, eikä kasvupohjaa mennyt haaskuuseen.

Alla linkki tuotteeseen:

https://www.kasvikupla.fi/product/57/suoja-alusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: