Huonekasvit

Uuden kodin olohuoneen kasviseinusta

Uudessa kodissa on riittänyt puuhastelua. Seiniä on maalattu, pattereita ilmattu, tavaroita laitettu paikoilleen ja mikä tärkeintä, kasvit ovat löytäneet melko hyvin paikoilleen ja niille on saatu myös valoja viriteltyä.

Olohuoneeseen isäntä ruuvasi pari Ikean hyllyä seinälle hieman eri korkeuksille. Molempien hyllyjen päälle laitettiin kattoon valaisin. En muista, mistä valaisimet on aikoinaan ostettu. Valaisimiin laitettiin Airamin Superlux led-polttimot. Molempien hyllyjen alle ruuvattiin kaksi koukkua, joihin laitoin ketjuilla roikkumaan Nelson Gardenin 15W ledilistat. Ketjut ja valaisimet myydään erikseen ja ketjujen mukana tulee myös imukuppi- kiinnityssysteemi, joilla valon saa kiinnitettyä esimerkiksi ikkunaan tai laattaseinään. Valaisimesta maksoin 35€ ja kiinnitysketjut maksoivat 10€. Imukuppikiinnitys jäi setistä nyt siis käyttämättä.

Hyllyille laitoin muutaman kasvin, joista osa on alaspäin roikkuvia köynnöksiä. Hyllyille pääsi köynnösvehkat Ring of Fire, Florida Beauty, peikonkämmen, kultaköynnös Shangri La, aarnipeikonlehti ja hopeaköynnös. Nämä mahtuivat nyt toistaiseksi hyvin valojen alle, jossain kohdin joutunen vaihtamaan kasvavien kasvien tilalle matalampaa kasvia, mutta se on sen ajan murhe.

Korkeammalla olevan hyllyn alle laitoin lattialle kumipuun ja enkelinsiiven. Enkelinsiiven alle sijoitin kukkatelineen, jotta kasvi ei jäisi näkymättömiin sohvan taakse. Enkelinsiiven kasvaessa, joudun joko latvomaan sen tai ottamaan kukkatelineen pois sen alta, mutta nyt se mahtui paikalleen juuri ja juuri. Alemmalla olevan hyllyn alle laitoin isohkon nukkaköynnösvehkan, muulinkorva Chiapensen, köynnösvehkat Jose Buonon ja Red Emeraldin. Red Emeraldin latva jäi hieman sivuun valosta, joten taidan latvoa sen hieman lyhyemmäksi. Näiden kasvien alle pistin kukkatelineeksi punaisen pikkurahin, väärin päin laitetun niinikorin ja vanhan vanerilaatikoston. Näin kasvit näkyvät paremmin sohvapöydän takaa.

Lounaaseen antavan ikkunan eteen laitoin tv-tason, joka on aikoinaan ostettu Maskusta ja on valmistettu kierrätyspuusta. Tv-tasolle laitoin tyräkkini, muutaman muulikorvan, spiraalikaktuksen, keltapunalehden ja punalehden sekä Alocasia zeprinan. Tason taakse ikkunalaudalle laitoin muutaman pikkukasvin. En laittanut ikkunalle kasveille lisävaloa, vaan nämä kasvit saavat tulla toimeen luonnonvalolla. Keltapunalehti ja punalehti ovat hieman ränsistyneet talven aikana, mutta muuten kasvit näyttävät pärjäävän ikkunalla hyvin.

Ikkunan oikealle puolelle isäntä kiinnitti kattoon Airamin Fiora- kasvivalaisimen, jossa on useamman metrin mittainen johto, joten johto riitti hienosti katosta lattianrajassa olevaan pistorasiaan. Lampun alle sijoitin peikonlehden, traakkipuun, kookoksen, kliivian ja isoksi kasvaneen muulinkorva Angustatumin. Kookos otti muutosta ja sitä seuranneesta kolmen viikon valottomuudesta itseensä ja kuivatti kaikki lehtensä. Kasvi on kuitenkin tekemässä uutta lehteä, joten en vielä luovuta sen suhteen, vaikka se näyttääkin nyt melko raasulta. Peikonlehti oli edellisessä asunnossa liian vähäisen valon varassa ja se on kasvanut pienilehtisenä ja pitkävartisena. Taidan latvoa senkin, nyt kun sillä on lamppu yläpuolella. Myös traakkipuun vointi ei muuton jäljiltä ole paras mahdollinen, mutta toivon senkin piristyvän, kun olot ovat paremmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *