Huonekasvit

Uusia kukkatasoja olohuoneeseen.

Olohuoneemme korkea ja koko seinän pituinen ikkuna avautuu itään päin. Tämä ikkuna piti tietenkin valjastaa kasvien käyttöön, koska kasvit saavat ikkunalla runsaasti aamupäivän aurinkoa ja iltapäivän valoa. Aloitin ikkunan täyttämisen amppelikasveilla, joita ikkunassa killuu nyt 15 kappaletta. Amppeleissa kasvaa muun muassa juoru, kultaköynnöksiä, muorinkukkia, peikonlehti, ilmakasveja,rönsylilja ja keihäsanopinkieli. Kun amppelitila oli käytetty, piti alkaa miettiä kukkapöytiä ikkunan alle.

Tilasimme Maskusta kaksi Fisbone tv-tasoa. Tasot tulivat nopeasti ja ne olivat valmiiksi kootut. Yksi ovenkahva oli valitettavasti katkennut kuljetuksessa, joten joudumme pyytämään yhden uuden kahvan rikkinäisen tilalle.

Tasolle mahtuu hyvin kasveja. Talveksi hankin vielä ainakin yhden kasvilampun valosta pitäville kasveille.

Ikkuna on niin pitkä, että tv-tasojen väliin ja päihin jäi vielä paljon tilaa, joihin piti saada tietenkin paikkoja kukille. Ratkaisun piti olla edullinen. Niinpä teimme lisää kukkapöytiä lecaharkoista ja yhdestä vanerilaatikosta. Omaa silmää lopputulos ainakin miellytti ja kasvit kiittivät, kun pääsivät isolle ikkunalle. Koska meillä on olohuoneessa kokolattiamatto, lecaharkot pystyi laittamaan suoraan lattiaa vasten. Puisen lattian ja harkon väliin pitää laittaa esim. huopaa tai jotain muuta pehmikettä, jotta lattia ei tuhoudu. Harkot maksoivat reilu pari euroa kappale ja niitä meni 16 kappaletta. Hintaa Lacaharkko- tasoille tuli siis nelisenkymmentä euroa. Harkot ostettiin K-Raudasta.

Bonsai sai valtaistuimen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *