Huonekasvit

Vain 11 solmua; helppo amppeli

Unohda makramee, nyt tehdään maailman helpoin amppeli, johon tulee vain 11 solmua. Nyt mennään sieltä, missä aita on matalin.

Tarvitset 3 narua. Itse olen käyttänyt Pauliina punoskudetta, jota saa esimerkiksi Puuilosta. Narujen pituus tulisi olla kaksi kertaa amppelin haluttu pituus + yksi metri. Jos siis haluat metrin mittaisen amppelin, jokaisen kolmen narun pitäisi olla 3 metriä pitkä.

Ensin narut laitetaan kaksinkerroin puolesta välistä. Lenkkipäähän pyöritetään langanpätkällä kolme kierrosta narunipun ympäri ja tiukalle rusettisolmulle. Nyt nipussa on kuusi samanmittaista narua, jotka tulisi erotella kolmeksi narupariksi. Kun jatkossa vaihdat kasville multia, voi rusetin aukaista, jolloin narut on helpompi irrottaa kasvin oksien ja lehtien seasta kasvia vahingoittamatta.

Narupareihin tulee ensimmäinen solmu kohtaan, jossa suunnilleen haluaisit ruukun yläreunan olevan. Ole tarkkana, että solmut tulevat kaikkiin naruihin tarkasti samaan paikkaan.

Vaihda narujen pareja ja solmi ne ruukun koosta riippuen 10-12 cm päähän ensimmäisestä solmusta.

Vaihda naruparit samoiksi, kun ensimmäisen solmun kohdalla ja tee uusi solmu ruukun koosta riippuen 10-12 cm päähän edellisestä solmusta.

Lopuksi kokoa kaikki narut nipuksi ja pyöräytä ne solmuun noin 5-7:n cm päähän edellisestä solmusta. Tee solmusta mahdollisimman kireä, jotta se ei petä ruukun painon voimasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *