Puutarha

Valmiit kasvimaat saapuivat!

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa.

Kauan odotetut Blokgardenin viljelylaatikot eli blokit saapuivat! Sain Blokgardenilta kesäksi koeviljelyyn heidän 4 erilaista valmiiksi istutettua maxiblokkia ja yhden valmiiksi istutetun pienen parvekelaatikon. Ideana on, että Blokgarden istuttaa laatikot valmiiksi ja tuo ne valmiina kasvimaina pihalle, parvekkeelle tai kasvihuoneeseen. Asiakas säästyy multien hankinnalta ja kantamiselta, kasvimaan perustamiselta, multasotkuilta, esikasvatukselta, istutukselta ja kevätlannoitukselta. Syksyllä satokauden päätyttyä Blokgarden hakee kasvimaat pois odottamaan seuraavaa kesää. Laatikoissa oleva kasvijäte kompostoidaan ja multa kierrätetään. Viljelylaatikoita on eri kokoisia, joten niistä voi valita omiin tarpeisiin ja tiloihin sopivan vaihtoehdon.

Koska olen laiska ja epäonninen esikasvattaja, oli aivan mahtava saada valmiiksi esikasvatetut ja istutetut kasvit suoraan pihalle kannettuna. Vuosittain olen haaveillut tomaateista, kurkuista ja chileistä, mutta aina ovat esikasvatukset epäonnistuneet, unohtuneet tai saamattomuuden takia jääneet tekemättä.

Minulle tuotuihin laatikoihin on istutettu monipuolisesti erilaisia hyötykasveja. Kaalimaa- blokissa on kyssäkaalia, lehtikaalia ja itselle entuudestaan tuntematonta palmukaalia. Kurkut ja herne- blokiin on istutettu herneen ja jo valmiiksi kukkivan kurkun lisäksi fenkolia, mangoldia ja samettikukkaa, joka huumaa tuoksullaan ja pippurisella maullaan. Samettikukka sopii mausteeksi esimerkiksi kalalle. Kesäpuutarha-blokissa kasvaa timjamia, basilikaa, mangoldia, fenkolia ja pensaspapuja. Tomaatit ja yrtit- laatikossa on kaksi pensastomaattia, basilikaa, timjamia, oreganoa, mangoldia ja samettikukkaa. Tomaatit olivat jo runsaassa kukassa. Pienessä parvekelaatikossa oli kolme erilaista chiliä: jalapeno, habanero ja tulinen Scotch Bonnet.

Itselläni on blokkien lisäksi vielä reilu neliön kokoinen kasvimaa, mutta sen yleensä valtaa ruohosipuli, rucola ja salaatti, joten tänä vuonna saamme toivottavasti paljon monipuolisemmin vihanneksia omasta pihasta.

Sen lisäksi, että oman kasvimaan perustaminen on Blokgardenin myötä helppoa, on Blokgarden tehnyt myös kasvien hoitamisesta helppoa. Netistä saa ladattua sovelluksen, joka kertoo joka viikko kunkin laatikon hoito-ohjeet. Hoito-ohjeita löytyy myös yksittäisille kasveille ja lisäksi sovelluksessa oli paljon muitakin infopläjäyksiä puutarhan hoidosta noin yleisesti. Sovellus latautui nopeasti, on helppokäyttöinen ja hyödyllisen oloinen. Esimerkiksi chilien ja kurkkujen kasvattaminen on minulle ihan uutta, joten on hyvä, että käytössäni on sovellus. Päivittelen kesän aikana lisää sovelluksen käyttökokemuksia ja blokkien kuulumisia.

Mikäli haluat muistutuksen ensi keväänä, kun blokit tulevat taas myyntiin, mene Blokgardenin sivuille ja tilaa itsellesi muistutus. Blokgarden on erinomainen lahja esimerkiksi seniorille, jolla ei ole jaksamista perustaa tavallista kasvimaata. Blokki on myös mukavan korkea, sitä pystyy hoitamaan ilman konttailua ja kykkimistä. Kivaa on myös se, että etanat ja kotilot löytävät tiensä laatikkoon harvoin.

https://www.blokgarden.com/tilaa.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *