Huonekasvit

Vihreän eri sävyjä

Rakastan kirjavalehtisiä kasveja. Rakastan myös vihreän eri sävyjä. Niinpä minulle on kertynyt paljon kasveja, joilla on monenlaista vihreää kirjavuutta lehdissään.

Muulinkorva Mottled tuli yksilehtisenä juurrutettuna lahjana ystävältä. Se antoi odottaa kauan, ennen kuin aloitti kasvamisen. Lehden väritys muistuttaa mielestäni vihreää marmoria tai niinkuin joku sanoi; pinaattikeittoa.

Venuksenkenkä ”Femmalla” on ihastuttavat vihreälaikukkaat lehdet. Ostin sen kukkivana osoitteesta Viherkasvit.net, mutta kasvi on kaunis ilman kukkaakin. Koska olen onnistunut huonosti orkideoiden uudelleen kukittamisessa, on kiva, että kasvin lehdet ovat näinkin mielenkiintoiset.

Kirjovehka Dieffenbachia Reflectorin lehdet ovat lähes hypnoottiset. Eri vihreän sävyt ovat lehdellä kauniina läikkinä ja kaiken kruunaa kiiltävän vaaleanvihreä lehden keskisuoni.

Soilikki ”Pretty Turtle” löytyi Viherpajalta Vantaalta. Tykästyin lehtien kuviointiin, joka muistuttaa kilpikonnan kilven kuviointia. Kasvi kukkii kauniisti, mutta tämä lajike on mielestäni kaunis ilman kukkiakin. Mikäli epäonnistun kukittamisessa, on lehdissäkin katsottavaa.

Laikkuvehka ”Maria Christina” osui silmiini Riihimäen Kukkatalossa. Ostopäätöksen sai aikaan lehtien harmaanvihreä kuviointi ja rehevä kasvutapa.

Hopeaköynnöksellä on nimensä mukaisesti kauniit hopeanvihreät ja laikukkaat lehdet. Se kasvaa melko nopeasti ja on tukeva paksulehtinen köynnös.

Philodendron ”Florida Ghostin” uudet lehdet ovat vaaleanvihreät/lähes valkoiset. Lehdet muuttuvat pikkuhiljaa vanhetessaan tummemman vihreiksi. Lehtien muotokin on mielestäni todella kaunis ja muistuttaa hieman kummitusta.

Philodendron Glad Hands omistaa kauniit vaaleanvihreät, raidalliset lehdet. Tämän kasvin pistokkaan sain ystävältä ja se on paljastunut nopeaksi kasvajaksi.

Mateilla ja maijoilla on lajikkeesta riippuen erilaisia, kauniita, vihreitä kuvioita lehdissään. Yllä nukkaraitamatin upea raidoitus.

Muulinkorva Arrown lehdissä vaihtelee vaaleanvihreä ja tummanvihreä väritys. Muulinkorvat ovat helppoja ja niitä on paljon eri näköisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *