Puutarha

Viljelylaatikot, mullat ja taimet kotiovelle

Kaupallinen yhteistyö Blokgarden Oy:n kanssa

Eilen vihdoin koitti päivä, jota olin jo odottanut pitkään. Oli nimittäin Blokgarden viljelylaatikoiden ja taimien saapumispäivä. Yritys toimittaa keväällä kompaktin kokoiset, liikuteltavat viljelylaatikot varastolannoitetulla mullalla täytettynä ja samalla tuo tilauksen yhteydessä valitut hyötykasvien taimet laatikoihin istutettavaksi. Laatikoiden mukana tulevat myös lannoitteet kesän ajalle. Syksyllä sadonkorjuun jälkeen viljelylaatikot haetaan pois ja multa sekä kasvinjäänteet kompostoidaan seuraavaa vuotta varten.

Hyötykasvien viljelystä on tehty helppoa Blokgarden- sovelluksen ansiosta. Puhelimeen tulee viikottain jokaiselle kasville hoito-ohjeet, joita seuraamalla ei voi epäonnistua ainakaan kovin pahasti. Sovellus on helppokäyttöinen ja tuo ruuan kasvattamiseen huolettomuutta, kun ei tarvitse miettiä/ ottaa selvää, kuinka kutakin kasvia kuuluisi hoitaa kesän mittaan.

Tämä on jo kolmas kesä, kun minulla on Blokgarden- laatikot takapihalla. Olen ollut erittäin tyytyväinen palveluun, sillä olen laiska ja hieman onneton esikasvattaja. Blokgardenilta tulleet taimet ovat olleet aina kestäviä sekä karaistuja, terveitä ja ötökättömiä. Yksikään taimi ei ole kuollut kahden edellisen kesän aikana. Taimet Blokgarden kasvattaa itse tai ostaa ne Rekolan biodynaamiselta tilalta.

Itselleni laatikoihin tuli tänä vuonna eri tomaatteja, kurkkua, salaatteja, yrttejä, paprikaa, papua, hernettä ja uutuutena vesimelonia, jonka viljelystä minulla ei ole mitään kokemusta saati tietoa. Istutin taimet heti laatikoiden saavuttua. Kastelin laatikoita hieman, sillä istutuspuuhien kesken ilmestynyt reipas sade hoiti kastelusta pääosan. Istutuksen yhteydessä laitoin istutuskuoppien viereen aina pikkuisen läjän kanankakkaa, josta kasvit juuria kasvatettuaan saavat ravinteita.

Laatikoita on useampaa eri kokoa ja ne sopivat pihalle, parvekkeelle, jopa sisälle tai kerrostalon katolle. Itselleni tuli 3 maxilaatikkoa, joiden mitat ovat 60cm x 80 cm. Laatikko on noin 55cm korkea.

https://www.blokgarden.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *