Kukkakaupat

Visiitti uuteen Kukkataloon Tampereella

Vappupäivänä aukesi Tampereelle Kukkatalo. Itse pääsin katsastamaan paikan vasta vappupäivää seuraavana päivänä. Kauppa sijaitsee Lahdesjärven alueella lähellä Ikeaa ja se on auki arkisin klo 9-20 ja viikonloppuisin 9-18.

Kukkatalolla on omaa kasvituotantoa ja esimerkiksi kausikukat ovatkin pääsääntöisesti heidän itse kasvattamia. Heillä on myös viherkasvi- ja vihannestaimituotantoa. Kukkataloja on Suomessa useampi myymälä. Tilaa Tampereen Kukkatalon sisällä on 1400m2 ja pihan taimimyymälä on 2000m2. Kukkatalo on perheyritys ja toiminta on alkanut 1994 Raisiosta.

Huonekasviharrastajalle paikka oli pettymys. Huonekasveja oli vain muutamaa eri sorttia. Pihan laittajalle paikka oli taivas; sisämyymälä oli täynnä piha- ja kausikasveja: orvokkia, murattia, petunioita, ruukkuruusuja ja muita kukkivia ruukkukasveja. Ulkomyymälässä parhaiten edustettuna olivat kaikenlaiset havut ja koristepensaat. Myös ruukkuja ja kasvupohjia oli paljon. Varsinkin erilaisia ja erikokoisia terrakotta- saviruukkuja oli useita. Ymmärtääkseni huonekasveja on tulossa lisää, kun kevään pihakasvit on myyty.

Mukaan tarttui yksi kukkakeppi, pari orvokkia ja orkideamultaa. Hintataso oli mielestäni osassa tuotteissa hieman korkea, tosin moni tuote oli avajaisalennuksessa ja esimerkiksi koristepensaat olivat mielestäni melko edullisia. Parkkipaikkoja kaupan pihassa oli aika vähän. On kurja kantaa ostoksensa viereisen huoltoaseman pihaan, mikäli Kukkatalon parkki on täynnä. Toki nyt on ollut juuri avajaiset, joten kävijää oli varmaankin normaalisunnuntaita enemmän ja siksi parkkipaikka oli täynnä.

Kasvit olivat hyväkuntoisen näköisiä, eikä tuholaisiakaan näkynyt, kun muutamia kasveja tutkin tarkemmin. Myös monenlaisia upeita leikkokukkia oli tarjolla kylmäkaapissa. Valikoimissa oli myös jonkin verran sisustusesineitä, kuten puulaatikoita, koreja, lasimaljoja ja koristehäkkejä. Myös lannoitteita ja karkotteita löytyi parin hyllyn verran.

(2) Kommentit

  1. Tuusulan kukkatalossa on talviaikaan oikea viherkasviparatiisi, mutta muutama viikko sitten möivät viimeisiä pois puoleen hintaan kesäkukkien tieltä. Viherkasvit varmasti taas valtaavat alaa syksymmällä. 🙂

    1. Hanna says:

      Joo, minäkin kävin talvella Kukkatalossa Riihimäellä ja se oli täynnä viherkasveja. Jotenkin odotin samanlaista näkyä, niin tuli pettymys. Mutta juu, ymmärsinkin, että lisäävät huonekasvivalikoimaa kun kesä etenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *